• UllenK

    Goda röror att ha till bröd att doppa i mottages

    Älskar verkligen att gå på restaurang där man får massor av goda röror och guckor att doppa brödet i eller ha i stället för smör. Och mottager gärna recept på era godaste Fantasin är nollad just nu


    Mamma till Nina och lilla Elsa i magen, BF 7/9
  • Svar på tråden Goda röror att ha till bröd att doppa i mottages
  • Linda1976

    avocado och jordnötter mixade med lite  citron och ev creme fraiche om det det blir för hårt. +salt&peppar förstås!

    Funkar som baguettefyllning också, men då brukar jag inte mixa, utan bara mosa ihop avocado, cremefraiche och jordnötter och ha grillad kyckling till - mums!


    // Linda - faktafanatiker och språkpolis.
  • Mickis74

    Hummus

    * kikärtor
    * pressad vitlök
    * olivolja

    Mixa ihop och ha dom pålägg, dip osv. Jättegott.

  • Mickis74

    Tzatziki

    * Turkisk yoghurt
    * pressad vitlök
    * riven och avrunnen gurka

  • MELIM

    Finhackad tomat blandat med pesto.

    Tapenade: (som du gör på svarta oliver, sardeller, vitlök och olivolja. Mixa ihop allt till en "smet")

  • AnnaK

    RÖRA:
    2 dl yoghurt, grekisk/turkisk
    2 msk sweet chili
    1/2 burk röda bönor, avrunna
    1 stor salladslök, finhackad

  • AnnaK

    Auberginedip

    2 stora auberginer (ca 300 g styck)
    2 msk citronjuice
    2 vitlöksklyftor
    1 msk olivolja
    1/2 dl finhackad bladpersilja
    1/2 dl tahini (sesampatse)
    salt, peppar & ev chilipeppar

    Sätt ugnen på 200°C. Pricka auberginerna med en gaffel och ugnsbaka på ett fat tills de är mjuka i ca. 35-45 minuter. Dela auberginerna och skrapa ut fruktköttet med sked. Mixa med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar, chilipeppar.

  • AnnaK

    Avokadoröra

    2 avokados
    2 dl gräddfil
    1 pressad vitlöksklyfta
    1/2 tsk salt
    1/2 krm cayennepeppar

    Dela, kärna ur och mosa avokadorna. Blanda allt.

  • AnnaK

    Kall vitlökssås

    --------------------------------------------------------------------------------

    2 Gurkor
    2 l naturell yougert
    salt
    peppar
    1 1/2 msk olivolja
    6 klyftor vitlök
    Riv gurkorna på rivjärn och blanda ihop allting ställ svalt.

  • AnnaK

    Fetaostsås
    100 g grekisk fetaost
    1 dl matlagningsyoughurt
    ev 1 pressad vitlöksklyfta

    Mosa osten och blanda med yoghurten. Smaksätt med peppar och ev vitlök. Gott till grillspett och till grönsaker.

  • AnnaK

    Gurksås
    4 portioner

    1 gurka (ca 300g)
    1 ½ dl gräddfil eller matlagningsyoghurt
    ½ dl majonnäs
    2 krm salt
    ½ krm svartpeppar
    1 knippa persilja

    Riv gurkan på rivjärnets grövsta skiva eller skär den i tärningar eller stavar. Lägg det på ett hushållspapper så att en del av gurksaften sugs upp. Blanda gurkan med gräddfil eller yoghurt, majonnäs, salt, peppar och finhackad persilja.

  • AnnaK

    Mango och chilisalsa
    4 port

    2 mangos
    2 röda spanska pepparfrukter
    4 salladslökar
    3 msk färskpressad limejuice
    1/2 dl olivolja
    1 tsk färsk mynta, hackad
    1 krm salt
    1 tsk äppelcidervinäger

    Skala mangofrukterna och tärna fruktköttet. Dela, kärna ur och tärna pepparfrukterna fint. Ansa och skiva salladslökarna.
    Blanda samman och häll på limejuice och olivolja. Smaksätt med mynta, salt och vinäger.
    Låt salsan stå minst 1 tim före servering

  • AnnaK

    Persikochutney
    3 persikor
    1 dl strösocker
    1 lök röd eller gul
    2 dl hönsbuljong
    1/2 dl äppelcidervinäger
    1 tsk chiligrillkrydda
    1 msk Bulls Eye grilled onion an garlic (bar-b-q sås)
    2 msk majsenamjöl

    Blanda ihop och koka sakta i 10 min.
    Servera avsvalnad.

  • AnnaK

    Yoghurtsås
    2 dl yoghurt
    1 dl grovhacka koriander eller pladpersilja
    1 tak citronsaft.

    Blanda ihop alltihopa och låt stå i kylskåp liten stund..

  • Syster R

    Fetaoströra

    1pkt Feta
    1 finhackad liten rödlök
    3-4 msk Creme Fraiche
    Cayennepeppar

    Blanda ihop allt och smaksätt med cayenne tills du får den styrkan du vill ha. muuums =)

Svar på tråden Goda röror att ha till bröd att doppa i mottages