• Hoppas­2007
    Äldre 19 Jul 17:48
    3409 visningar
    3 svar
    3
    3409

    Klomifen???

    Hej,

    Har en liten fråga:

    Har hört av en vän som är utomlands att hon köpt Klomifen tabletter utan recept på apoteket i det land hon befinner sig i.
    Klomifen är som Pergotime.

    Hon menar på att hon skulle få lättare att bli gravid med dessa tabletter för det står på nätet under fass.se hur många man ska ta osv.

    Någon som testat detta?
    Jag tror inte att det är så bra men hon vill verkligen testa.

    Har varnat henne att vad jag förstått så är det risk för tvillingar osv när man tar dessa tabletter eftersom dom är för att sätta igång ÄL..

    Någon som vet?

  • Svar på tråden Klomifen???
  • Dahlia
    Äldre 19 Jul 18:18
    #1
    Man ska INTE ta de tabletterna utan att en läkare skrivit ut dem.

    Man tar klomifienpreparat när det är så att ägglossningen uteblir eller är VÄLDIGT oregelbunden och man har försökt skaffa barn ett år utan resultat.

    Tar man dessa tabletter utan att en läkare kollar en så kan det få tråkiga konsekvenser!
    Man måste först INNAN man äter dem kolla att man inte har några cystor. Det är någor som alla tjejer har vissa månader och de månader man har det så ska man absolut inte ta klomifienpreparat. Läkaren måste kolla med vul varje månad för att edt ska gå rätt till.

    När man äter dem ska man kollas några dagar efter avslutad kur för att kolla hur många blåsor som mognar. Har man inga problem med ägglossning och tar dem ändå så kan man bli överstimulerad och få många äggblåsor. Oki att man vill ha barn men vill man verkligen ha fem på en gång????? Det e inte bara tvillingra man kan få!

    Man ska sen en vecka efter ägglossning ta ett progesteronprov för att kolla progesteronvärdet i kroppen. Det ska ligga mellan 20-90.

    Överstimulering kan oxå leda till fruktansvärda smärtor som kräver akut läkarvård och det e inte så ovanligt att det händer om man tar tabletterna utan att kollas NOGA av läkare.

    Tar men tabletterna kan man också få tumörer på äggstockarna och får man det och måste operera bort hela alltet hur ska man då få barn sen????

    Det e stora risker med dessa tabletter om man inte kollas noga av läkare, det räcker inte med att läsa FASS, det var det dummaste jag hört!!!!

    Man ska oxå konstatera att ens partner har normal spermieproduktin. För man inte blir man gravid om man tar pergo och mannen har dåligt med soldater.

    Sen är det så att man blir inte lättare gravid med pergotime som många verkar tro! De hjälper en att få ägglossning! När man sen får ägglossning med eller utan pergotime så är chansen att bli gravid lika stor. Dvs ca 20 % om man prickar ägglossningen.

    Ibland verkar det som om en del tror att det ligger ett foster i tabletterna

    Sen är det så att det e många läkare i vårt land som skriver ut pergo utan ordentliga koller och det e skandal!!!  Har hört en där läkaren skrev ut via telefon utan personlig kontakt. Det kallar jag patientrisk.

    Ni som äter pergo, begär ordentliga koller. KAn säga att jag har haft tur med mina läkare där alla har vart lika noga med kollerna. Visst blir det månag läkarbesök men det e det värt!

    Min nuvarnade fertilietsläkare är fertilitetsspecialt och han tillåter inte nån av hans patienter att äta pergo mer än fyra cykler pga alla risker. Utan funkar det inte med tabletter så får man gå över på sprutor ist.

    Här är ett citat från en man från socialstyrelsen
    "Bo Lindblom på Socialstyrelsen är själv gynekolog och medveten om att även läkare utan specialistkompetens skriver ut hormonpreparat till barnlösa kvinnor och han ser detta som en potentiell patientsäkerhetsrisk."

    Läs denna artikel http://www.dagensmedicin.se/Article.jsp?article=38822&title=L%C3%A4kare+kritiseras+f%C3%B6r+slarv+med+l%C3%A4kemedel&hilight=12

    Dosen som står på FASS är en tablett dag 5-9 och det stämmer inte på alla kvinnor det är därför man tar progesteronprov så man kan se vad man behöver för dos. Och ibalnd kan man även behöva ta dem från dag 3-7.
  • Hoppas­2007
    Äldre 22 Jul 18:17
    #2

    Hej och tack för svaret!!!

    Jag kopierade allt och läste upp detta för henne !
    Hon blev rädd men hade redan tagit 5 tabletter så jag sa till henne att hon absolut inte skulle ta fler !

    Tack ! Jag hoppas att detta har fått henne att förstå..

  • Wed 31 Jan 08:37
    #3

    Klomifen fungerat bra för mig - euhealth24.com/se/drug/clomid

Svar på tråden Klomifen???