Frysa in persilja & gräslök
Hur fryser jag in gräslök å persilja så de inte blir geggiga. Påsar? Frys bytta? Någon som vet? Vi har så mycket i trädgården att jag vill spara lite till vintern.
Tacksam för svar.
Hur fryser jag in gräslök å persilja så de inte blir geggiga. Påsar? Frys bytta? Någon som vet? Vi har så mycket i trädgården att jag vill spara lite till vintern.
Tacksam för svar.
Persilja är bara att lägga i påsar och frysa in, eller burkar.
Gräslök och dill vet jag att min mormor brukade frysa in i små förpackningar av folie, så små att det var lätt att klippa även när de var frusna.
JAg fryser allt ni nämner genom att bara lägga kvistar i plastpåsar. Sedan är det bara att "smula" sönder det frysta så mycket du vill ha. Att klippa sönder innan har du inget för.
Hoppsan! Jag klippte gräslöken innan jag slängde ner det i en bytta och in i frysen, vad händer nu då? Fast jag är inte döförtjust i gräslök och sambon lagar knappast mat, så denna gräslök kommer nog förr eller senare hamna i komposten
jag hackar allt och lägger i plastbyttor. Det är enkelt att ta med sked när man behöver direkt ur frysen