• mammahärochnu

    Dela med er av ert BÄSTA kakrecept, önskar recept i driiiivor!

    Ja, glöm inte ugnstemp, vilken fals den ska stå på (botten, mitten, högst upp) och tid.

    Vill kunna frossa i era härligheter för jag älskar kakor, särskilt mjuka kakor.

    Så fram med alla fina recept nu tjejer o killar ; )

  • Svar på tråden Dela med er av ert BÄSTA kakrecept, önskar recept i driiiivor!
  • Jennie Brunflo

    Om du trycker på mat här i vänsterkanten så poppar det upp MASSOR med kaktrådar!

  • pellefant

    Ett helt underbart kakrecept som är superduperenkelt: Kladdkaka i mikron! Låter suspekt men blir jättebra:

    Gör som följer:

    Rör ihop
    2 ägg
    2 dl socker
    1 3/4 dl vetemjöl
    3 msk kakao
    100 g smält margarin

    Häll i smord ugnsfast form och mikra i 3-5 min, beroende på hur kladdig man vill ha den. Ät och njut!

  • littletiger

    Chokladkaka! Den är så god, och lätt att göra!

    3 dl strösocker
    2 1/2 dl vetemjöl
    2 tsk bakpulver
    1 tsk vaniljsocker
    3 msk kakaopulver
    150g Milda, smält, avsvalnat
    2 ägg
    1 1/2 dl hett vatten

    Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt milda. Vispa upp
    äggen och blanda ned dem i smeten. Rör sist ned vattnet. Häll
    smeten i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader (mitten av ugnen)
    ca 40-60 min.

  • Flox

    Ingen mjuk kaka, men väldigt goda...

    ...chokladchipskakor 25 - 40 beroende på storlek
    3 dl mjöl
    1 tsk salt
    1 tsk bikarbonat
    4½ dl farinsocker
    ½ dl socker
    1 tsk vaniljsocker
    200 g smör
    2 ägg
    6½ dl havregryn
    150 g grovhackad mörk choklad
    Blanda mjöl, slat, bikarbonat i en skål. Blanda farinsocker, socker, vaniljsocker och smöt och rör smidigt. Vispa äggen lätt. Blanda ihop mjölblandningen och sockerblandningen och rör ner äggen och havregrynen och blanda väl. Rör till sist ner chokladen. Klicka ut kakorna till önskad storlek på bakpapperklädd plat. grädda i 175 grader, ca 15 minuter.

    Mums!!!

  • AnkiBagger

    Här kommer ett recept på min "favvomjukkaka":

    Filmjölkskaka

    7,5 dl vetemjöl
    250g margarin
    4,5 dl socker
    6 tsk vaniljsocker
    6-8 tsk bakpulver

    3 dl filmjölk
    2-3 ägg

    Blanda de övre ingredienserna till en grynig massa. Tag av 3 dl. Blanda sedan ägg och filmjölk. Bred smeten i en långpanna. Strö över den massa du tagit av. Grädda i 225 grader i 10-15 minuter. Sikta över florsocker när kakan svalnat.

    ÅÅ va sugen jag blev på den nu då...

  • autocrap

    Hej!
    Här är ett recept på en helt fantastisk vit chokladkaka, som är jätteenkel!
    Ungefär som kladdkaka, fast vit med citron- och vitchokladsmak.. mm!
    100 g smör, 100 g vit choklad, 2 dl strösocker, 2 tsk vaniljsocker, 2 ägg, rivet skal av 1 citron, 1 msk pressad citron, 2 ½ dl vetemjöl.
    Sätt ugenen på 200 grader. Smörj formen, bröa med vanligt ströbröd eller kokos. Smält smöret, ta av från värmen och smält chokladen i smöret under omrörning. blanda i socker, vaniljsocker och äggen ett i taget. tillsätt citronskal, citronsaft och mjölet. rör snabbt ihop och häll i formen, bre ut. grädda mitt i ugnen 12 - 15 minuter beroende på hur kladdig du vill att den skall vara. låt svalna och pudra florsocker över innan servering. Servera grädde till!

  • Halime

    Dessa fick jag ett recept på efter att nästan ha blivit beroende av dem.
    De heter ryttarkakor och har en chokladbotten med kokostäcke och är härligt mjuk-sega.

    ca 50 st.

    4 ägg
    6 dl socker
    6-7 msk kakao
    2 krm salt
    1 tsk vaniljsocker
    175 gr smält smör

    Glasyr:
    75 gr smör
    2 dl socker
    1½ dl grädde
    1 dl ljus sirap
    1 påse kokos ( 200 gr )

    Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner de övriga ingredienserna.
    Häll smeten i en pappersklädd långpanna ( 30-45 cm )
    Grädda kakan i 10 - 12 minuter i 225 graders ugnsvärme.

    Blanda smör , socker, grädde och sirap.
    Koka upp och låt sjuda ett par minuter under ständig omrörning så att smeten inte bränner vid.
    Tillsätt kokos och koka i ytterligare någon minut.
    Bred försiktigt glasyren över kakan och grädda i ytterligare 10 minuter eller tills kokostäcket fått vacker färg.

    När de börjar svalna kan man skära dem i trekanter eller i rutor.
    Jättegott!!

  • Lill Linda

    Recept på "nästen" en Trawemûndekaka:

    Gör vanlig sockerkakssmet.
    lägg bakplåtspapper i botten på formen istället för att bröa den. (klipp bort överflödet av pappret).
    Häll i smeten, på pappret, i formen.
    Blanda citronsaft och florsocker så att saften blir lite mindre rinnig.
    Gör en massa hål i kakan, me tex, en penna och häll i saften.(när kakan är kall)
    Låt stå i kylskåpet.
    Serveras till te.

Svar på tråden Dela med er av ert BÄSTA kakrecept, önskar recept i driiiivor!