• Liljeblomman

    4 äggvitor - vad gör jag?!

    Hej!

    Jag har 4 äggvitor "över" och kommer inte på vad jag ska göra med dem och det känns lite onödigt att kasta. Har någon ett smarrigt recept som innehåller äggvitor? Gärna ganska enkelt, men alla tips är välkomna!
    Jag kommer bara på maränger, men kanske finns det något annat?

    Tack för hjälpen!

  • Svar på tråden 4 äggvitor - vad gör jag?!
  • Pollyanna

    Silverkaka? (en sockerkaka)

    Silverkaka
    Silverkaka är en god och hållbar kaka. Här hittar du ett bra recept på denna ganska kraftiga, men lättbakade kaka. Du får några äggulor över - att använda i annat bak?

    3 dl socker
    150g smält smör/margarin
    1,5 dl mjölk
    3 dl vetemjöl
    2 tsk bakpulver
    1 tsk vaniljsocker
    2-3 äggvitor

    1. Smält smöret och rör ihop med sockret.

    2. Blanda i mjölken och mjölet blandat med bakpulvret

    3. Vispa äggvitorna riktigt hårt. Vänd ner dem i smeten.

    4. Grädda i smord och brödad form 175-200 gr 30-40 min.

  • Ida 84

    Glace au four är ju gott.. men det är ju iofs mer som efterrätt som skall ätas direkt..
    men äggvitor går väl att frysa om det "krisar"?

  • Aaliyah

    Pavlova-tårta; marängbotten överstruken med vinbärsgelé och vispad grädde och garnerad med frukt.

  • Liljeblomman

    Tack för tipsen!

    Båda lät smarriga, men det får nog bli silverkakan den här gången. Glace au four lät verkligen jättegott, det ska jag nog göra nästa gång vi har gäster eller blir sugna på en god efterrätt!

  • Liljeblomman

    Oj ännu fler smarriga tips medan jag skrev inägget...man tackar!!
    Nu får jag bestämma mig för något, annars sitter jag nog här hela kvällen istället!

Svar på tråden 4 äggvitor - vad gör jag?!