Broccolibiffar?
För många år sedan åt jag broccolibiffar och det var supergott, någon som har recept?
För många år sedan åt jag broccolibiffar och det var supergott, någon som har recept?
åh. Det låter smaskigt.
jag väntar på receptet
*in i favoriterna i väntan på recept*
Broccolibiffar
1 bukett broccoli kokt
1 kokt potatis
1 finhackad lök
1 ägg, 1 ask provencalska örter tinad
Mixa allt till en smet. salta och peppra forma till biffar. Vänd i grahamsmjöl
Stek dem gyllene i lite olja servera med sweet chilisås och kokt
pastasallad blandad med morötter, lök och paprika
Fetaostfyllda broccolibiffar
Antal portioner: 5
Inget betyg satt
Ingredienser:
1 schalottenlök
1 dl avorioris
3 msk olivolja
2 dl vatten
1 msk grönsaksfond
salt
2 potatisar
125 g broccoli
100 g fetaost
(1 ägg)
0,5-1 msk potatismjöl
svartpeppar
salt
1 msk finhackad färsk oregano ellre 0,5 tsk torkad
Gör så här:
Finhacka löken och fräs den tillsammans med riset i olivoljan.
Häll på vatten och grönsaksfond och tillsätt salt.
Låt det hela koka upp och sedan sjuda på svag värme i cirka 20 minuter eller tills vätskan kokat in.
Skala och skär potatisarna i mindre bitar och koka dem under tiden i en annan kastrull.
Hacka broccolin och förväll den i någon minut i lite kokande vatten.
Skär fetaosten i bitar.
Mosa de kokta potatisarna i en skål och blanda ner riset.
Tillsätt broccolin, fetaosten och eventuellt det råa ägget.
Rör ner potatismjöl och krydda med peppar, salt och oregano.
Forma smeten till biffar och stek dem i cirka 5 minuter på varje sida i lite olivolja.
mmmm, vet jag vad det blir för middag i morgon Tackar tackar, flera recept kanske kommer?
Broccolibullar
1 liten broccoli,kokt i buketter
6 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk salt
1msk bakpulver
5 msk solrosolja
1 dl kesella
3 dl mjölk
Blanda allt till en smet och forma till frallor. Grädda i ugnen i 225 grader i 15 minuter
åh va det låter gott... =0)
provade broccolibiffar här i veckan och det blev snabbt allas favorit.... Till och med hunden blev som galen i dom...
Det kommer vi göra igen,,, snart. =0)
vilket recept gjorde du? Jag ska prova nu till veckan, det har inte hunnits med då jag har 40-årskalasat med allt vad det innebär (städning, mat, bak m m + festen då förståss )
Vi gjorde efter siamesens första recept, men med fetaost i.
Det verkarde vara bäst att börja enkelt....