Vitlöksklyftor i burk ?
Som ligger med nån slags olja och kryddor, vi tänkte göra såna själva men vet inte vad man behöver ha i. Nån som har gjort det nån gång ? Vad behövs ?
Som ligger med nån slags olja och kryddor, vi tänkte göra såna själva men vet inte vad man behöver ha i. Nån som har gjort det nån gång ? Vad behövs ?
Ska hämta receptet jag använde mig av...om jag hittar det!
olivolja, chilikryddor, salt, peppar...
pirripirri...
6 Hela vitlökar som man delar i klyftor, lägg i en kastrull och häll på vatten så det täcker. Koka vitlöken i ca 3 minuter.Spola dom sedan i kallt atten och dra bort skalen. Lägg klyftorna i en skål.
Marinad:
3 msk vitvinsvinäger
2 dl olivolja
1 tsk italiensk salladskrydda
½ tsk salt
2 msk finhackad färsk basilika
Blanda marinaden och hällpå vitlöken. Låt stå kallt i 5 timmar. Kan sparas i kylskåp upp till 2 veckor.
Detta var det enda jag hittade, jag vet att jag har gjort en annan men jag hittade inte det
tack !