• Glad och Gravid

    aborre?

    är det nyttigt?

    jag brukar bara steka med salt å peppar med potatis.
    kan man göra något annat av de?

    de är ju så gott å sambon har ju fiskat alldeles för mycket nu

  • Svar på tråden aborre?
  • prickelina

    ja det är väl nyttigt men har för mig att man inte ska äta det som gravid... ?

    Jag tycker den är godast panerad och stekt bara...

  • lovely lady

    är du gravid så ska du absolut inte äta abborre

  • Glad och Gravid

    nej, inte gravid längra. han är ute nu, dags att byta nick kanske

    är det nyttigt i vanliga fall då? (jag ammar inte heller)
    ´
    man brukar alltså inte göra något annat än bara steka å krydda?
    använder ju bar lite grill krydda, peppar å salt. går de ha nå annat? vill ju inte förstöra firren

  • prickelina

    hittade lite olika recept!

    600 g abborrfilé
    2 msk smör
    1 tsk salt
    2 tsk fransk senap
    2 msk hackad persilja
    svartpeppar ur kvarn
    1 citron till servering

    Gör så här:

    Sätt ugnen på 225 grader. Salta filéerna, bestryk dem med senapen och strö över persiljan. Rulla ihop dem och lägg på aluminiumfolie, klicka över smöret och peppra rikligt. vik ihop till ett paket. Baka i ugn 15-20 minuter. Öppna paketet, se om filéerna är mjuka och skivar sig när man trycker på dem. Servera med kokt potatis och citronklyftor

    Grillad abborre
    Tag rensade abborrar med skinnet kvar. Salta och peppra inuti. Pressa gärna i några droppar citron. Grilla i ugn på galler i 250 graders värme i ca 15 minuter beroende på storlek, eller på utegrill.
    Om du har filéer, penslar du dem (för att de inte ska bli torra) med lika delar olja och citron,
    eller lika delar olja, vitt vin och lite worcestersås,
    eller med en grillsås bestående av 1 finhackad gul lök, 1 krossad vitlöksklyfta, 1 tsk salt, 1 msk senap, 1 msk worcestersås, lite nymald peppar, 1 msk citronsaft och 2 msk olja.

    Smörkokt abborre med citron och dill
    3-4 personer

    Enkel sommarmat på verandan av rensade och flådda abborrar:

    5 abborrar
    ca 75 g smör
    saft av en citron
    1/2 dl vatten
    1 knippa finskuren dill
    salt

    Skölj och salta fisken.
    Smält smöret i en panna.
    Tillsätt citronsaft och vatten och koka upp.
    Vänd abborrarna i i blandningen och lägg dem tätt ihop med ryggarna upp.
    Strö äver dill och sjud sakta under lock i 10-15 minuter.

    Servera med kokt potatis.

     


    4 portioner


    1 kg abborrfilé 4 plattor fryst smördeg 3 msk senap, gärna fransk 2 äggulor 1 dl finhackad dill 1 dl finhackade champinjoner 1 dl finhackad gul lök 100 gr schweizerost 1 ägg till pensling 1 pkt bladspenat, c:a 250 gr

    Lägg de tinade degplattorna till en rektangel. Pensla kanterna med lite vatten och se till att plattorna kommer omlott, c:a 30 x 30.


    Lägg abborren längst ner. Blanda äggulorna, dill, lök och champinjoner och lägg sedan över abborrfilén. Salta efter behov. Lägg över blad-spenaten . Avsluta sedan med en ostskiva.


    Vik ihop kanterna till ett paket. Pensla med ett uppvispat ägg i skarvarna. Lägg sedan paketet med skarvarna nedåt och pensla slutligen hela paketet med ägget. Bakas i ugn 200 grader, c:a 20 - 25 minuter.


    Serveras med sallad, finhackad gurka, purjolök, tomater och lämplig dryck.

  • Glad och Gravid

    åh va allt lät smarrigt, tusen tack

Svar på tråden aborre?