Jag antar att hon bara tagit en liten skvätt vanlig långfil som man köper och blandat med sojamjölk från början. Jag fick en tygbit som var ca 5*5 cm. Den delade jag i två delar. Tygbiten var alltså doppad i den färdiga sojafilen och hängd på tork.
Jag stoppade ner tygbiten i kanske 4 dl sojamjölk, det är nog inte så noga jag bara hittade på för jag glömde fråga hur hon hade gjort. Sen skakade jag om ordentligt ett tag då och då så att det skulle blanda sig när den torkade filkulturen löstes upp i sojamjölken. Så lät jag det bara stå framme i en glaskanna ett dygn och sen in i kylskåpet så den var kall när jag skulle äta.
Idag har jag provat att göra av havremjölk. Jag tog några matskedar av sojalångfilen och blandade med ca 5 dl havremjölk. Det blev inte lika bra som av sojamjölken, kanske det tar lite längre tid med havremjölk, men det fungerade iaf.