Bästa Kladdkakan!
Nu har jag provbakat säkerligen 10 gånger för att få fram den ultimata kladdisen: Tunnare knaprig skorpa ovanpå och härligt kladdig i mitten
Håll till godo!
2 Ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
2 tsk vanljsocker
4 msk kakao
125 g smält varmt smör
Vispa Ägg och Socker med Elvisp i någon minut tills det är väldigt poröst
Sikta i (alltså genom en sil ) mjöl, kakao, vaniljsocker och häll i det varma smälta smöret.
Häll smeten i en smord form (bara smär inget ströbröd!) ca 20-25 sm i diameter.
In i ugnen högt upp! (inte högst men högt...typ två snäpp över mitten) på 175 grader i 25-35 minuter, beroende på hur effektiv ugnen är och hur stor form man använt. Till min ugn som är ny och min form som är 25 cm står kakan i 25 min och blir perfekt!
Njut med vispad grädde och pudra gärna över lite florsocker på kakan...
TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-08-08 11:43:26:
Kakan kan inte skäras i bitar utan får tas med sked ur formen och läggas upp på tallriken..
Blir inte lika fint som tårtbitar men så förädiskt god!!