• Mammatilltretroll

    Bästa Kladdkakan!

    Nu har jag provbakat säkerligen 10 gånger för att få fram den ultimata kladdisen: Tunnare knaprig skorpa ovanpå och härligt kladdig i mitten

    Håll till godo!

    2 Ägg
    3 dl socker
    1,5 dl mjöl
    2 tsk vanljsocker
    4 msk kakao
    125 g smält varmt smör

    Vispa Ägg och Socker med Elvisp i någon minut tills det är väldigt poröst
    Sikta i (alltså genom en sil ) mjöl, kakao, vaniljsocker och häll i det varma smälta smöret.

    Häll smeten i en smord form (bara smär inget ströbröd!) ca 20-25 sm i diameter.
    In i ugnen högt upp! (inte högst men högt...typ två snäpp över mitten) på 175 grader i 25-35 minuter, beroende på hur effektiv ugnen är och hur stor form man använt. Till min ugn som är ny och min form som är 25 cm står kakan i 25 min och blir perfekt!

    Njut med vispad grädde och pudra gärna över lite florsocker på kakan...


    *~Mejas Mamma~*
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-08-08 11:43:26:
    Kakan kan inte skäras i bitar utan får tas med sked ur formen och läggas upp på tallriken..
    Blir inte lika fint som tårtbitar men så förädiskt god!!
  • Svar på tråden Bästa Kladdkakan!
  • KnasMamman

    Jag har exakt samma recept, men med 1 krm. salt oxå
    ...sen har jag 200 grader på ugnen...då blir den lite fastare.

    Finns ju inget godare än kladdkaka med vispgrädde!!

  • Kaiserdom

    Denna kladdkaka e supergo!! gör alltid den när jag väl gör en kladdkaka...

    Fransk chokladtårta

    Det gäller att våga ta ut kakan medan den
    fortfarande är kladdig...

    ca 12 bitar

    200 g smör eller margarin
    200 g mörk blockchoklad
    4 ägg
    2 dl socker
    1 tsk vaniljsocker
    1 tsk bakpulver
    1 1/2 dl vetemjöl

    matfett och mjöl till formen

    Garnering florsocker

    Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en rund bakform som
    mäter ca 24 cm i diameter.

    Smält matfettet. Bryt blockchokladen i mindre bitar och lägg ner
    dessa i fettet. Rör om tills chokladen smält.

    Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Blanda därefter ner
    socker och vaniljsocker. Blanda till sist ner bakpulvret och
    vetemjölet till en slät smet.

    Häll smeten i bakformen och grädda kakan i ca 30 minuter.

    Kakan ska vi prov med en sticka fortfarande vara lite kladdig i mitten.

    Låt den svalna en stund i bakformen innan den stjälps upp att kallna.

    Sikta kakan med florsocker. Servera gärna med färsk frukt
    och lättvispad grädde.

Svar på tråden Bästa Kladdkakan!