Då ska vi se, jag försöker igen!
Quiche Lorraine (fransk ost och skinkpaj)
4pers
Pajform: 24cm
Pajdeg:
2,5dl vetemjöl
100g rumstemp. smör
1/2 uppvispat ägg
1/2 tsk Salt
Fyllning:
150g rökt skinka (kassler eller liknande är gott)
150g riven Emmenthaler ost (eller annan ost man tycker om)
1st finhackad gul lök
Äggstanning:
4dl mjölk
4 ägg
vitpepper
Blanda smör, mjöl och salt i en bunke, tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg (ställ degen svalt medan du förbereder fyllningen)Fräs löken utan att den tar färg, tillsätt skinkan och fräs ytterligare någon minut. Ställ undan.Kavla ut degen och klä formenFördela osten och den lökfrästa skinkan i formen.Vispa ihop ägg, mjölk och vitpeppar och häll över i formenGrädda på 200°C på nedre falsen i ca 30-40min(pajen ska ha stannat när den är klar)
Denna pajen är sååååå god!