• Nalle Puh73

    Era godaste recept på fläsk, ox eller kycklingfile. Behöver lite nya tips.

    Behöver lite nya tips och ideer. Är så less på alla gamla vanliga recept jag har. Hoppas nån kan hjälpa mig

  • Svar på tråden Era godaste recept på fläsk, ox eller kycklingfile. Behöver lite nya tips.
  • Dino78

    Jag har för många....

    Skiva fläskfilé och bryn den. Grovtärna 3-4 tomater och lägg dom tillsammans med en burk krossade tomater i en smord ugnsfast form, krydda med timjan och så lägg på fläskfilén och in i ugnen tills den är klar. Servere med ris och sallad.

    ELLER

    Skiva potatis supertunt, lägg i en smord form, klicka på margarin, häll på lite mjölk och krydda med vitlöskpulver. In i ugnen 20 minuter eller nåt sånt. Under tiden bryner man fläskfilén i skivor och gör vitlökssmör. Ut med potatisen, lägg på köttet och klicka på vitlökssmöret och in tills det är klart. Servera med sallad.

    Jag har några till men inte i huvudet, kan skriva några till senare om jag minns det. Speciellt ett som är så gott att jag blev hungrig just nu


    DIF i själ och hjärta
  • emm77

    Har inget mängdmått utan kör på smak och tycke..
    men kan försöka ange det ändå!

    Kycklingfile (3-4st)
    Soltorkade tomater i olja(6-7st)
    Paprika(röd el.gul 2-3st)
    Lök (helst röd 1-2st)
    Chilisås(1/2-1 flaska)
    Vitlök(1-3klyftor)
    Salt, peppar

    Strimla och fräs kycklingen (i oljan från tomaterna)så den får färg,
    "båta" löken, skär paprikan i bitar, pressa vitlöken,
    strimla tomaterna,
    i med allt i kycklingpannan, låt fräsa en stund.
    Häll över chilisåsen låt puttra till kycklingen e färdig-
    Servera med pasta och nyriven parmesan!
    E så gott och enkelt!

  • Ärtan1
    Panerad fläskfilé

    Skär filen i skivor och banka ut lite lätt med handen.
    Doppa i uppvispat ägg och sedan i ströbröd.

    Stek i stekpanna med margarin tills du har fått en fin stekyta, krydda med salt och svartpeppar.
    När du stekt alla bitar lägger du över dessa i en gratängform.
    Vispa ur stekpannan med grädde, senap (ca 3-4 msk) och chilisås (tills det är lagomt rosa), koka ihop och häll över köttet. Gärna så pass mycket sås att det täcker köttet. Paneringen suger upp en del i ugnen också.
    Strö över riven ost och in i ugnen på 225 grader tills osten fått fin färg.

    Servera med ris och sallad!

    SUPERGOTT o ENKELT
  • älska livet

    brukar göra kyckling gryta som är populär hos mina vänner.
    steker kyckling file i bitar
    steker gul lök
    blandar i champinjoner å majs
    blandar i creme freche å grädde å saltar å pepprar sen får de stå å små puttra en kort stund
    så brukar jag ha ris eller potatis till

    MUMMS

  • Lundby87

    på fläskfilen så kan du lätt göra den lite godare med en klick crem frech på sitter å äter det nu Första gången och tycker att detta va smarrigt

  • Micaela

    Koka pasta, gärna tagliatella eller liknande.
    Stek kycklingfile i tärningar.
    Rör ihop pastan med kycklinegn och häll över Créme Bonjour Cuisine. Vi brukar ha vitlök och örter men går säkert lika bra med en annan smak.

    Supergott och går snabbt och enkelt att laga i ordning!

  • Marvelina

    helstekt fläsk- eller kycklingfilé penslad med honung och soya, skiva tuny och servera med blandsallad, mango/ananas sweet chilisås, yoghurt och quinoa eller jasminris 


    marvelina - not new and definitely not improved
  • Almama

    kyckling i oregano!
    Kycklingfile 2-3 st. delad i bitar
    1 pkt. Matlagningsgrädde
    vitlöksklyftor
    1½ msk balsamvinäger
    1 hönsbuljongtärning
    oregano

    Fräs kycklingen tills den är nästan klar, häll över grädden och de andra ingredienserna och låt puttra ett tag, typ fem minuter. Mums!

    Eller: Snitta fillerna och lägg i brieost och timjankvistar, vira baconskivor runt om, in i ugnen 180 grd i ca 20 minuter!

  • Sunflower

    Mitt absoluta favoritrecept på oxfilé är från Nakna kockens bok "

    Oxfilé rullad i örter och karljohansvamp och virad i prosciutto
    Ugn:ca 230 grader

    4 port
    12-18 skivor prosciutto eller parmaskinka
    3 vitlöksklyftor, skalade
    1 rejäl näve torkad karljohansvamp, blötlagd i 3 dl kokande vatten
    3 rejäla smörklickar
    saften av 1/2 citron
    salt, nymald svartpeppar
    1 kg oxfil´e
    1 rejäl näve färsk rosmarin och timjan, repade och hackade
    2 glas rödvin

    Lägg prosciuttoskivorna tätt bredvid varandra på bakplåtspapper
    Hacka en av vitlökarna och stek med karljohansvampen med 1 smörklick i 1 min. TIllsätt hälften av blötläggningsvattnet (ta bort skräp först). Sjud sakta och koka i 5 min innan du rör i citronsaft, resten av smöret, salt och peppar.
    Lägg svampen på ena halvan av prosciuttoskivorna. Salta och peppra köttet och rulla det i örterna. Lägg det ovanpå svampen och rulla in det i skinkskivorna. Ta bort pappret.  Bind fast med några bitar hushållssnöre.

    Lägg köttet i långpanna tillsammans med ett par vitlöksklyftor och ugnstek ca 25-30 min(blodig) 40 min (medium) 50 min (genomstekt) 60 min (kremerad ). Efter halva tillagningstiden tillsätter du vinet. När köttet är klart, lägger du det på en skärbräda och låter det vila ca 5 min. Ta köttsaften från långpannan, häll i en kastrull, och värm på. Används sedan som en vinsås!

    Servera med pressad potatis (så suger potatisen upp den gudomliga såsen).

    Det här är ett måste att testa! Vi har bjudit på denna många gånger, och den blir lika fantastisk alla gånger, och alla är lika lyriska

Svar på tråden Era godaste recept på fläsk, ox eller kycklingfile. Behöver lite nya tips.