Era godaste recept på fläsk, ox eller kycklingfile. Behöver lite nya tips.
Behöver lite nya tips och ideer. Är så less på alla gamla vanliga recept jag har. Hoppas nån kan hjälpa mig
Behöver lite nya tips och ideer. Är så less på alla gamla vanliga recept jag har. Hoppas nån kan hjälpa mig
Jag har för många....
Skiva fläskfilé och bryn den. Grovtärna 3-4 tomater och lägg dom tillsammans med en burk krossade tomater i en smord ugnsfast form, krydda med timjan och så lägg på fläskfilén och in i ugnen tills den är klar. Servere med ris och sallad.
ELLER
Skiva potatis supertunt, lägg i en smord form, klicka på margarin, häll på lite mjölk och krydda med vitlöskpulver. In i ugnen 20 minuter eller nåt sånt. Under tiden bryner man fläskfilén i skivor och gör vitlökssmör. Ut med potatisen, lägg på köttet och klicka på vitlökssmöret och in tills det är klart. Servera med sallad.
Jag har några till men inte i huvudet, kan skriva några till senare om jag minns det. Speciellt ett som är så gott att jag blev hungrig just nu
www.santamaria.se , gå in där och leta reda på receptet som heter lasagna mexica....åååååh, det är sååååå gott!
Här är några länkar oxå:
http://www.kfgota.se/receptbank.htm
http://hem.bredband.net/b263257/recept.html
www.kronfagel.se
Mmmm... låter smakens. Vill ha mera
Har inget mängdmått utan kör på smak och tycke..
men kan försöka ange det ändå!
Kycklingfile (3-4st)
Soltorkade tomater i olja(6-7st)
Paprika(röd el.gul 2-3st)
Lök (helst röd 1-2st)
Chilisås(1/2-1 flaska)
Vitlök(1-3klyftor)
Salt, peppar
Strimla och fräs kycklingen (i oljan från tomaterna)så den får färg,
"båta" löken, skär paprikan i bitar, pressa vitlöken,
strimla tomaterna,
i med allt i kycklingpannan, låt fräsa en stund.
Häll över chilisåsen låt puttra till kycklingen e färdig-
Servera med pasta och nyriven parmesan!
E så gott och enkelt!
brukar göra kyckling gryta som är populär hos mina vänner.
steker kyckling file i bitar
steker gul lök
blandar i champinjoner å majs
blandar i creme freche å grädde å saltar å pepprar sen får de stå å små puttra en kort stund
så brukar jag ha ris eller potatis till
MUMMS
på fläskfilen så kan du lätt göra den lite godare med en klick crem frech på sitter å äter det nu Första gången och tycker att detta va smarrigt
Koka pasta, gärna tagliatella eller liknande.
Stek kycklingfile i tärningar.
Rör ihop pastan med kycklinegn och häll över Créme Bonjour Cuisine. Vi brukar ha vitlök och örter men går säkert lika bra med en annan smak.
Supergott och går snabbt och enkelt att laga i ordning!
helstekt fläsk- eller kycklingfilé penslad med honung och soya, skiva tuny och servera med blandsallad, mango/ananas sweet chilisås, yoghurt och quinoa eller jasminris
kyckling i oregano!
Kycklingfile 2-3 st. delad i bitar
1 pkt. Matlagningsgrädde
vitlöksklyftor
1½ msk balsamvinäger
1 hönsbuljongtärning
oregano
Fräs kycklingen tills den är nästan klar, häll över grädden och de andra ingredienserna och låt puttra ett tag, typ fem minuter. Mums!
Eller: Snitta fillerna och lägg i brieost och timjankvistar, vira baconskivor runt om, in i ugnen 180 grd i ca 20 minuter!
Mitt absoluta favoritrecept på oxfilé är från Nakna kockens bok "
Oxfilé rullad i örter och karljohansvamp och virad i prosciutto
Ugn:ca 230 grader
4 port
12-18 skivor prosciutto eller parmaskinka
3 vitlöksklyftor, skalade
1 rejäl näve torkad karljohansvamp, blötlagd i 3 dl kokande vatten
3 rejäla smörklickar
saften av 1/2 citron
salt, nymald svartpeppar
1 kg oxfil´e
1 rejäl näve färsk rosmarin och timjan, repade och hackade
2 glas rödvin
Lägg prosciuttoskivorna tätt bredvid varandra på bakplåtspapper
Hacka en av vitlökarna och stek med karljohansvampen med 1 smörklick i 1 min. TIllsätt hälften av blötläggningsvattnet (ta bort skräp först). Sjud sakta och koka i 5 min innan du rör i citronsaft, resten av smöret, salt och peppar.
Lägg svampen på ena halvan av prosciuttoskivorna. Salta och peppra köttet och rulla det i örterna. Lägg det ovanpå svampen och rulla in det i skinkskivorna. Ta bort pappret. Bind fast med några bitar hushållssnöre.
Lägg köttet i långpanna tillsammans med ett par vitlöksklyftor och ugnstek ca 25-30 min(blodig) 40 min (medium) 50 min (genomstekt) 60 min (kremerad ). Efter halva tillagningstiden tillsätter du vinet. När köttet är klart, lägger du det på en skärbräda och låter det vila ca 5 min. Ta köttsaften från långpannan, häll i en kastrull, och värm på. Används sedan som en vinsås!
Servera med pressad potatis (så suger potatisen upp den gudomliga såsen).
Det här är ett måste att testa! Vi har bjudit på denna många gånger, och den blir lika fantastisk alla gånger, och alla är lika lyriska