• Räkans mamma

    Dumle- & daimkaka

    Undrar om det är någon som har recept på dumlekaka och daimkaka (helst i "muffinsstorlek"). Har letat men inte hittat. Tänkte ha på dotterns dop nästa vecka.

  • Svar på tråden Dumle- & daimkaka
  • Miss Upsey Daisey

    Daimmuffins

    Ingredienser
    3 dl vetemjöl
    1 1/2 dl socker
    1/2 tsk bakpulver
    1/2 tsk bikarbonat
    1 tsk vaniljsocker
    2 ägg
    300 g Philadelphia
    1 förpackning Daim-kulor

    Beredning
    Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke & ställ den åt sidan. Vispa Philadelphiaosten och sockret krämigt. Tillsätt ett ägg i taget.

    Rör ner ostblandningen i de torra ingredienserna & rör ihop allt tills det är riktigt blandat. Vänd ner hälften av förpackning med Daim-kulor i smeten.

    Fördela smeten i muffinsformar av papper nästan upp till kanten på formen. Fördela resten av Daim-kulorna på varje muffins.

    Grädda i 15-25 minuter i 175 grader för stora & en något kortare stund för mindre muffins.

  • Miss Upsey Daisey

    Dumlekakor

    (20-24 st)
    200 g margarin
    3 dl vetemjöl
    1 dl strösocker
    1 tsk bakpulver
    12 stycken Dumlekolor (original)
    1 ask Noblesse (rosa ask)
    24 folieformar

    Blanda ihop margarin, strösocker, vetemjöl och bakpulver till en smidig deg.
    Lägg en Dumlekola i varje folieform och klicka sedan över lite deg. Ta inte för mycket deg i varje form då den reser sig sedan under gräddning. Jag brukar lägga i kolan först och sedan klicka lite deg runt om. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ungefär 10 minuter. Ta ut kakorna ur ugnen och lägg på en bit Noblesse på varje kaka direkt. Chokladen ska smälta ut över kakan. Ställ sedan kakorna i kylen så att chokladen stelnar ordentligt. Kakorna kan frysas men smakar naturligtvis godast om man äter de genast.

  • Miss Upsey Daisey

    har inte provat recepten själv men hört att de ska vara VÄLDIGT goda!

    lycka till!

  • seafree

    Du kan ju göra dumlemuffins

    Ca 10st
    Ugn 225°C

    50g Smör
    3 ägg
    2dl socker
    1dl Mjölk
    4dl Mjöl
    2tsk Bakpulver
    15st Dumlekolor(valri smak)

    Blanda som vanligt. Innan du gräddar lägger du 1.5 dumlekola/muffin
    Grädda 12min för mindre formar och ca 20min för större!
    Mums...


    Tänk att det ska vara så svårt för storken!
  • Flox

    Kan verkligen rekommendera L i n d as dummlekakor, blir lika uppskattade varje gång. Om man vill kan man utesluta noblessen, för de är väldigt mumsiga utan också.

  • MariaTheresa

    Ojoj, vad sugen jag blev att testa! Lägger denna tråd till mina favoriter illa kvickt!

  • Räkans mamma

    Tack så mycket Linda och Seafree för recepten - det var precis vad jag var ute efter. Blir riktigt sugen på att kanske "provbaka" nu!

    Grodan78: tja om du vet när och var så... Är du skicklig nog att ta reda på det får du komma! Glöm inte presenten bara!

  • Smajla

    Dumlekakorna har jag gjort och de är UNDERBART goda! Har inte gjort dem på länge nu för jag äter upp dem på en gång nästan Skrattande


    //Smajla
  • flingflong
    Räkans mamma skrev 2006-08-09 15:28:01 följande:
     Grodan78: tja om du vet när och var så... Är du skicklig nog att ta reda på det får du komma! Glöm inte presenten bara!
     
    Livet är bra kul ibland...
  • candle in the wind

    ooohh, vilka recept *dreggel*

    Nu vet jag vad jag ska baka i helgen

  • sanndris

    Mmm, låter smaskens!!
    Här ska det bakas i helgen!!

  • Shaun the sheep

    Jag hoppar in med en fråga. Tänkte prova dumlekakorna, men jag skulle vilja skicka nån eller några till en vän som har det lite svårt just nu.. Tror ni de håller sig i rumstemperatur i 1½ dag i paketet?
    Hur skulle ni göra?


    Vilmer ♥070529♥ Ella ♥090506♥
Svar på tråden Dumle- & daimkaka