Har inte ätit det själv men det låter ju helt ok!
Salviadoftande tonfiskcanneloni
12 st färska lasagneplattor, 250 g
1 burk tonfisk på burk, 275 g
1 msk santa maria pastakrydda
2 dl ricottaost
1 dl parmesanost, riven
Tomat och salvia-sås
1 msk olivolja
1 st gul lök, hackad
500 g krossade tomater
1 tsk vitlökspulver
1,5 tsk salvia
½ tsk farinsocker
½ tsk malen svartpeppar
½ tsk salt
Blanda tonfisk, pastakrydda, ricottaost och parmesanost till en röra. Lägg fyllningen på lasagneplattorna och rulla ihop. Fräs löken i oljan utan att den tar färg, tillsätt tomater och smaksätt med kryddorna. Låt puttra ca 5 minuter. Lägg cannelonin i en smord ugnsform, slå över tomatsåsen, riv lite parmesanost på toppen och gratinera i 175 grader, 15 minuter.
Receptet förtäljer inte om det ska vara tonfisk i vatten eller olja. Men i vatten är kanske lämpligast?