• MymlanB

    Det här med polenta....

    Har känt för att förnya mig lite och gick och köpte ett paket polenta... Men vad ska man göra med den? Igår grillade vi kött, och lite sallad till det, och polenta tänkte vi ... men allvarligt talat - vill man ha "mannagrynsgröt" till kött?

    Ni som lagar mat med polenta - vad gör ni med den?

  • Svar på tråden Det här med polenta....
  • Glans85

    jag var vegetarian nån gång i tiden och då gjorde jag alltid matmuffins med nån dl polenta i, röd och grön paprika och en burk majs. As gott!

  • PuhTiger

    Jag har gjort polenta några gånger, men då kokar man först "gröten" som du säger, åsså tjongade man i lite andra grejor (smaksättning). I mitt recept var det bl a chevréost, oliver, soltorkade tomater och färsk basilika. Men det funkar väl med i princip vad som helst (beroende på vad som ska serveras till). Sedan slog man upp gröten i en oljad och plastfilms-klädd form så att den fick stå och stelna några timmar i kyl. Sedan skar man bitar av polentan och grillade/stekte inför serveringen. Mkt bra tillbehör till fest-middag tyckte jag eftersom det gick att förbereda dagen innan.

Svar på tråden Det här med polenta....