• pucken

    kan man byta ut potatismjöl mot vanligt mjöl?

    några kompisar kommer hit om ett tag och jag tänkte panikbaka en sockerkaka. har inget smör och hittade ett recept som var smörfritt. dock ska man ha 1 dl potatismjöl, och jag har bara en halv! *panik* kan man byta ut sista halvdecilitern mot vanligt mjöl?

    /pucken som behöver litta hjälp

  • Svar på tråden kan man byta ut potatismjöl mot vanligt mjöl?
  • lata kocken Johanna

    nja... det går ganska bra men blir lite stabbigare

  • Alfelina

    nej, det går nog inte. skipa sista dl. minska i stället på det som är vätska. tänk på att även hårt margarin räknas dit oxå, så minska på allt som även kan smälta vid tillagningen

  • Alfelina

    oj, såg att du skrev smör fritt. sorry

  • lata kocken Johanna

    har du inget maizenamjöl hemma

    de brukar gå att byta någorlunda (det går åt lite mindre maizena)

  • lata kocken Johanna

    *försöker puffa 1 dl potatismjöl genom datorn*

  • pucken

    njä... ingen maizena heller. byter ut mjölet så får det bli som det blir. våra kompisar äter det mesta, bara det är gratis för dem =) tack för hjälpen! ha en trevlig kväll *snart är det idol*

  • pucken

    ojsan ojsan, det blev kanelkaka istället =)

  • jagälskarallaminabarn

    Här är ett recept som både är enkelt och helt utan både smör och potatismjöl:

    3 ägg
    3 dl socker
    3 dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver
    1 tsk vaniljsocker
    1 dl kokande vatten

    Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan gärna vetemjölet med bakpulvret och vaniljsockret innan det hälls i (brukar själv slarva med att blanda dem, tycker det blir lika bra ändå). Vispa blandningen. Häll i vattnet.

    Gräddning: 175 grader ca 35-45 min

    Lycka till!

Svar på tråden kan man byta ut potatismjöl mot vanligt mjöl?