Behöver recept på kakor bullar där det går mycket ägg till!
Som sagt vi har höns och har fått en massa ägg, så jag vill ha recept på bakverk eller mat där det går kopiösa mängder ägg .
Kom igen..
Som sagt vi har höns och har fått en massa ägg, så jag vill ha recept på bakverk eller mat där det går kopiösa mängder ägg .
Kom igen..
omeletter eller ässtanning går mycket ägg åt gör mängder av socker kaka eller ge bort äggen till vänner eller släktingar
rulltårta (dessutom enkelt å snabbt! å går fint att frysa oxå) gör med olika fyllningar äppelmos / hallonsylt / smörkräm / chokladrulltårta osv...
sockerkaka - vaniljsmak / citronsmak, chokladsmak, tigerkaka osv.
då är vi redan uppe i ca 18 ägg,
å så några omelett, creps, plättar, vofflor,
hur många ägg har du *asg* ??
Kanske Angel Food Cake (lite som sockerkaka fast fluffigare, receptet är på engelska): cake.allrecipes.com/az/AngelFoodCakeIII.asp
såg ju att du var skåning så då får man väl föreslå spettekaka
Gör maränger och ge dem sedan till mig. Eller behåll själv :)
Hur gör man rulltårta? Har alltid kopiösa mängder ägg hemma av nån anledning
menu vi har ca 250 ägg nu ...........
massor med mumsiga förslag...........
Kom gärna med fler .........
om du söker på google på rulltårta så får du fram massor tex dessa verkade ha bra förklaring!
hem.bredband.net/ingdyb/rulltart.html
www.recepten.se/recept/rulltaarta.html
cheescake, som glass men godare å så har du blivit av med 4 ägg till... hålls bra i frysen...
www.tasteline.com/default.ns&intChannelID=&lngRID=7408&tlfo=0
ts: jag läste slarvigt så ni har höns.. men jösses då har ni väll alltid massa ägg? kanske lättare att stå vid vägen å sälja äggen ?
Rulltårta är godast med äpplemos i. Åh, ge mig.
äggost från Bohuslän
... och recept då....
Ingrids äggost
5 l fullmjölk
½ l filmjölk
10 ägg
1½-2 dl socker
Värm mjölken på mellanstark värme under omrörning. Vispa ägg och fil och rör ner när mjölken börjar bli varm. Om det skär sig dåligt kan man ta i litet ättika. Massan får inte koka för då blir den hård. När det ystar sig rejält, tag kastrullen från värmen och ställ i kallt vatten, till exempel i diskhon. Låt stå i 10 minuter innan du fyller i formen. Kläd helst formen med gasväv. Samla upp ostmassan med hålslev. Sockra mellan lagren. Låt rinna av över natten.
Fler recept på äggost hittar man på Övärdarnas hemsida www.ovardar.nu/haron/nav.html
Men 10 ägg på ett recept är väl inte så illa?
Kladdkaka
4 ägg
2 dl socker
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
200 g blockchoklad
200 g smör
Smält smör och blockchoklad.
Vispa ägg och socker lätt (t ex i matberedare).
Blanda i mjöl, bakpulver och det smälta chokladsmöret.
Grädda i 225 grader i 15 min.
Serveras med grädde!
Ägga-glass ca 1,5 liter
2 hela ägg + 3 äggulor
6 msk strösocker
1 msk vaniljsocker(helst gula pkt äkta vanilj)
5 dl vispgrädde.
Ägg, socker och vanilj vispas med maskin i en bunke.
Grädden vispas tjockt nästan grynigt i största bunken.
Blandas i största bunken med trägaffel eller liknande försiktigt,
sedan infrysning.
Äggulemaränger (ca 35 st)
3 äggulor
1 msk vatten
4 dl florsocker
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
flagad eller hackad mandel.
Blanda alla ingredienserna utom mandeln i en bunke,
vispa kraftigt tills massan blir tjock, ljus och porös.
Klicka upp smeten på osmort smörpapper eller smord, mjölad plåt.
Smeten flyter ut så det ska vara ganska små klickar.
Strö lite mandel över och grädda i 150 grader ca 20 minuter.
Dajmglass
6-8 pers
4 äggulor
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
2 dubbla dajm (4 bitar)
Gör så här:
Vispa äggulor, socker, sirap och vaniljsocker med elvisp ca 4-5 minuter till envit fluffig smet. Vispa grädden för sig och hacka dajmen fint. Blanda samman ägg-gulesmet, grädde och dajmhack. Häll i en plastfolieklädd form eller bunke som rymmer minst 1 ½ liter. Frys ca 8 timmar eller mer. Låt den stå i kylan 20-30 minuter och tina i kyl före servering.
I skåne blev jag bjuden på "äggakaka", som en tjock omelett. Har inte receptet, men någon annan här kanske har. Där hade de i massor med ägg (de hade också egna höns).
Enkla, goda glassen
6 st äggulor
100 gr socker
6 dl vispgrädde
3 tsk vaniljsocker
Smaktillsatser:
Riven blockchoklad eller nougat
Vispa äggulor och socker vitt och poröst
Vispa grädden, inte för hårt
Riv chokladen/nougaten
Blanda alla ingredienser försiktigt
Häll smeten i en form och ställ i frysen 2 - 4 timmar