• Packe

    Behöver recept på kakor bullar där det går mycket ägg till!

    Som sagt vi har höns och har fått en massa ägg, så jag vill ha recept på bakverk eller mat där det går kopiösa mängder ägg .

    Kom igen..

  • Svar på tråden Behöver recept på kakor bullar där det går mycket ägg till!
  • imp

    omeletter eller ässtanning går mycket ägg åt gör mängder av socker kaka eller ge bort äggen till vänner eller släktingar

  • menu

    rulltårta (dessutom enkelt å snabbt! å går fint att frysa oxå) gör med olika fyllningar äppelmos / hallonsylt / smörkräm / chokladrulltårta osv...

    sockerkaka - vaniljsmak / citronsmak, chokladsmak, tigerkaka osv.

    då är vi redan uppe i ca 18 ägg,

    å så några omelett, creps, plättar, vofflor,

    hur många ägg har du *asg* ??

  • MSI

    såg ju att du var skåning så då får man väl föreslå spettekaka

  • mjuik

    Gör maränger och ge dem sedan till mig. Eller behåll själv :)

  • Lequisha

    Hur gör man rulltårta? Har alltid kopiösa mängder ägg hemma av nån anledning

  • Beckah82
    Lequisha skrev 2006-08-17 23:55:35 följande:
    Hur gör man rulltårta? Har alltid kopiösa mängder ägg hemma av nån anledning
    Typ sockerkaka i långpanna. Smeta på sylt eller ad man nu ska ha för fyllning och rulla ihop

    recept går att hitta på http://www.google.se
    ♥ Beckah, mamma till Victor. Hemsida: busig.sida.nu
  • Packe

    menu vi har ca 250 ägg nu ...........

  • Packe

    massor med mumsiga förslag...........

    Kom gärna med fler .........

  • Beckah82
    Packe skrev 2006-08-18 00:00:41 följande:
    menu vi har ca 250 ägg nu...........
    Ta ett bad i ägg

    Ägg ska ju vara bra för håret så varför inte hela kroppen?
    ♥ Beckah, mamma till Victor. Hemsida: busig.sida.nu
  • menu

    cheescake, som glass men godare å så har du blivit av med 4 ägg till... hålls bra i frysen...

    www.tasteline.com/default.ns&intChannelID=&lngRID=7408&tlfo=0

    ts: jag läste slarvigt så ni har höns.. men jösses då har ni väll alltid massa ägg? kanske lättare att stå vid vägen å sälja äggen ?

  • laven

    ... och recept då....

    Ingrids äggost

    5 l fullmjölk
    ½ l filmjölk
    10 ägg
    1½-2 dl socker

    Värm mjölken på mellanstark värme under omrörning. Vispa ägg och fil och rör ner när mjölken börjar bli varm. Om det skär sig dåligt kan man ta i litet ättika. Massan får inte koka för då blir den hård. När det ystar sig rejält, tag kastrullen från värmen och ställ i kallt vatten, till exempel i diskhon. Låt stå i 10 minuter innan du fyller i formen. Kläd helst formen med gasväv. Samla upp ostmassan med hålslev. Sockra mellan lagren. Låt rinna av över natten.

    Fler recept på äggost hittar man på Övärdarnas hemsida www.ovardar.nu/haron/nav.html

    Men 10 ägg på ett recept är väl inte så illa?

  • Jannamia

    Kladdkaka

    4 ägg
    2 dl socker
    2,5 dl mjöl
    1 tsk bakpulver
    200 g blockchoklad
    200 g smör

    Smält smör och blockchoklad.
    Vispa ägg och socker lätt (t ex i matberedare).
    Blanda i mjöl, bakpulver och det smälta chokladsmöret.
    Grädda i 225 grader i 15 min.

    Serveras med grädde!

    Ägga-glass ca 1,5 liter

    2 hela ägg + 3 äggulor
    6 msk strösocker
    1 msk vaniljsocker(helst gula pkt äkta vanilj)
    5 dl vispgrädde.
    Ägg, socker och vanilj vispas med maskin i en bunke.
    Grädden vispas tjockt nästan grynigt i största bunken.
    Blandas i största bunken med trägaffel eller liknande försiktigt,
    sedan infrysning.

    Äggulemaränger (ca 35 st)

    3 äggulor
    1 msk vatten
    4 dl florsocker
    1/2 tsk bakpulver
    1 tsk vaniljsocker
    flagad eller hackad mandel.
    Blanda alla ingredienserna utom mandeln i en bunke,
    vispa kraftigt tills massan blir tjock, ljus och porös.

    Klicka upp smeten på osmort smörpapper eller smord, mjölad plåt.
    Smeten flyter ut så det ska vara ganska små klickar.
    Strö lite mandel över och grädda i 150 grader ca 20 minuter.

  • Jannamia

    Dajmglass
    6-8 pers

    4 äggulor
    1 dl strösocker
    2 msk ljus sirap
    1 tsk vaniljsocker
    4 dl vispgrädde
    2 dubbla dajm (4 bitar)

    Gör så här:
    Vispa äggulor, socker, sirap och vaniljsocker med elvisp ca 4-5 minuter till envit fluffig smet. Vispa grädden för sig och hacka dajmen fint. Blanda samman ägg-gulesmet, grädde och dajmhack. Häll i en plastfolieklädd form eller bunke som rymmer minst 1 ½ liter. Frys ca 8 timmar eller mer. Låt den stå i kylan 20-30 minuter och tina i kyl före servering.

  • fröken Anna

    I skåne blev jag bjuden på "äggakaka", som en tjock omelett. Har inte receptet, men någon annan här kanske har. Där hade de i massor med ägg (de hade också egna höns).

  • Jannamia

    Enkla, goda glassen

    6 st äggulor
    100 gr socker
    6 dl vispgrädde
    3 tsk vaniljsocker

    Smaktillsatser:
    Riven blockchoklad eller nougat

    Vispa äggulor och socker vitt och poröst
    Vispa grädden, inte för hårt
    Riv chokladen/nougaten
    Blanda alla ingredienser försiktigt
    Häll smeten i en form och ställ i frysen 2 - 4 timmar

Svar på tråden Behöver recept på kakor bullar där det går mycket ägg till!