• Pink Rose

    Gott med rostade solroskärnor?

    Jag funderar på att köpa rostade solroskärnor och äta istället för alla onyttigheter.

    Men går det verkligen att äta? Solroskärnor, då tänker jag på fågelmat Förlåt för mina fördomar!

    Är det gott? Går det att få ned överhuvudtaget?

  • Svar på tråden Gott med rostade solroskärnor?
  • jojjo113

    Det är ju det godaste som finns!

  • mumlan1

    supergott.
    Jag brukar rosta solroskärnor och sesamfrön i en torr långpanna så de får lite färg. Sedan häller jag upp dem i en stor glasburk och fyller på med lite kanel. Blanda runt ordentligt och häll i filmjölk eller yoghurt. Detta recept kan jag varmt rekommendera samt att det är nyttigt.

  • Selmis80

    Det är jättegott! Prova även neutrala, alltså som inte är rostade. Kanonbra idé, nu blev jag själv sugen

  • Pink Rose

    Då kanske man skulle våga att köpa en påse

    Mumlan1
    Tyvärr så är jag allergisk mot filmjölk och yoghurt så jag inte testa receptet

    Selmis80
    Är det stor skillnad på vanliga och rostade? Finns de också i samma hylla? Antar att man inte ska köpa fågelmaten Är helt ny på det här ämnet, som märks

  • mrskensington

    Köp! Det är jättegott!

  • A med A och R

    Ja, det är gott! Tror jag ska köpa hem lite frön idag.

  • uniMog

    åh gud så gott..


    Tål du någon form av mjölkprodukter så rekommenderar jag:


    riv morötter och blanda i en skål med rostade solroskärnor


    blanda i valfri mängd dressing gjord på yoghurt/gräddfil/fraiche och majonäs smaksatt med salt


    Mamma vet du vaaaad, snart kommer tomten! (Nina Lundin)
  • Pink Rose

    Då ska jag köpa lite rostade solrosfrön nästa gång jag är och handlar

    Pejgan
    Nej, inga mjölkprodukter alls tyvärr. Men det låter gott

  • Majken

    Solroskärnor har jag inte testat men solrosfrön (rostade) är ett stående inslag i våra sallader och även som snax - brukar också använda rostade sojabönor i salladen och det är supergott det också


    Love my M-girls
  • robronja

    rostade pinjenötter o cashewnötter e oxå fruktansvärt gott

  • mrskensington

    ...och mandel rostad i stekpannan med salt och curry!

  • skoog123

    Brukar ha påde rostade och naturella i sallader eller bara strö över maten älskar också rostade pumpafrön/kärnor de måste du prova!!

  • Pink Rose

    Spännande Det blir mycket att testa

  • Solsken i blick

    Jag håller med! Det är supergott. Åt det alldeles nyss Mums

  • lena ekman

    Det är min nya last! Det är supergott, synd bara att maken och yngsta dottern också tycker det.

  • Selmis80

    Du får prova både rostade och naturella, det är en smaksak. Det finns även saltade och osaltade. I affärerna tror jag det brukar finnas bland korn o gryn o mjöl.

  • Anderssonskan

    Tips!

    Jag slänger ner i en torr gjutjärnspanna!

    Mandlar med skalet på
    Solroskärnor
    Pumpafrön utan skal förstås
    cashewnötter
    valnötter
    osv

    Rostar försiktigt så att det får lite färg

    Maler sönder lite salt i mortel till saltmjöl (fastnar bättre på)och chiliflakes!

    Droppar endast några droppar olja på nötter o frön och rör runt ordentligt, och har på saltet och chilliflakes.

    Servera genast till kall öl eller annat!

    Suuuper gott!

  • Pink Rose

    Har testat nu och det var riktigt spännande Smakar nötter, vilket jag inte trodde

    Tack för alla tips!

Svar på tråden Gott med rostade solroskärnor?