• lollan82

    langos bröd???

  • Svar på tråden langos bröd???
  • lollan82

    oops.. råkade skicka..
    det jag undrar är hur man gör det ?

    någon?

  • Svamp Bob Fyrkant

    kan ju inte vara speciellt avancerat att göra men kräver ju en fritös...

    ska googla lite...


    Gravid i v. 27...bara 13 veckor kvar!
  • ZezzA80

    BRÖD:
    25 g jäst
    3 dl vatten (ljummet)
    1 stor kokt potatis (riven)
    1 tsk salt
    7 dl vetemjöl
    1 dl mjöl till utbakning
    olja till fritering (ca 7 dl)

    langos recept...har inte testat det men det verkar ok

  • riccolina

    Langos
    Buffé nr 7 1998, sid 13

    Ingredienser
    Portioner: 10

    DEG:
    25 g jäst
    3 dl ljummet vatten
    1 stor kokt potatis (kall ca 90 g)
    7 dl vetemjöl special
    1 tsk salt
    1 dl vetemjöl till utbakningen
    olja till friteringen

    VITLÖKSOLJA:
    4 stora vitlöksklyftor
    1 dl solrosolja eller annan neutral olja

    FYLLNING:
    3 dl gräddfil
    1 rödlök
    100 g svart stenbitsrom

    Tillagningstid: Över 20 min
    Svårighetsgrad: Avancerat

    Gör så här
    Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet.

    Riv den kokta potatisen fint. Blanda mjöl och salt med potatisrivet. Vänd ner i vattnet och arbeta till en slät, ganska lös deg. Jäs i 40 minuter.

    Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 16 eller 32 delar. Kavla ut och jäs bröden 10 minuter.

    Hetta upp oljan till 180°C och fritera bröden. 4 minuter per sida för stora langos, 3 minuter för mindre. Vänd dem efter halva tiden.
    Låt svalna på galler med hushållspapper under.

    Rör samman pressad vitlök och solrosolja och pensla langosarna med blandningen. Servera med gräddfil, finhackad rödlök och en klick svart kaviar eller stenbitsrom

Svar på tråden langos bröd???