
-
-
-
Svar på tråden langos bröd???
-
oops.. råkade skicka..
det jag undrar är hur man gör det ?
någon? -
svårt att göra?
-
kan ju inte vara speciellt avancerat att göra men kräver ju en fritös...
ska googla lite...
-
inte svårt att göra...sök på www.tasteline.com
lycka till! -
skulle jag oxå vilje göra..
-
-
sökte där (www.tasteline.com) men hittade inget
-
BRÖD:
25 g jäst
3 dl vatten (ljummet)
1 stor kokt potatis (riven)
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
1 dl mjöl till utbakning
olja till fritering (ca 7 dl)
langos recept...har inte testat det men det verkar ok -
Langos
Buffé nr 7 1998, sid 13
Ingredienser
Portioner: 10
DEG:
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 stor kokt potatis (kall ca 90 g)
7 dl vetemjöl special
1 tsk salt
1 dl vetemjöl till utbakningen
olja till friteringen
VITLÖKSOLJA:
4 stora vitlöksklyftor
1 dl solrosolja eller annan neutral olja
FYLLNING:
3 dl gräddfil
1 rödlök
100 g svart stenbitsrom
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Avancerat
Gör så här
Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet.
Riv den kokta potatisen fint. Blanda mjöl och salt med potatisrivet. Vänd ner i vattnet och arbeta till en slät, ganska lös deg. Jäs i 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 16 eller 32 delar. Kavla ut och jäs bröden 10 minuter.
Hetta upp oljan till 180°C och fritera bröden. 4 minuter per sida för stora langos, 3 minuter för mindre. Vänd dem efter halva tiden.
Låt svalna på galler med hushållspapper under.
Rör samman pressad vitlök och solrosolja och pensla langosarna med blandningen. Servera med gräddfil, finhackad rödlök och en klick svart kaviar eller stenbitsrom