• Koff

    Fylla upp matförrådet i ett tomt skafferi?

    Tänk er att ni ska storhandla till ett helt tomt kök, det finns absolut inget i matväg. Inga kryddor, inga basvaror, inget i kylen och inget i frysen. Det är alltså helt tomt. Ni får göra av med hur mycket pengar ni vill.

    Ni ska alltså fylla köket så att ni i fortsättningen bara behöver köpa färskvaror.

    Vad skulle ni köpa?

  • Svar på tråden Fylla upp matförrådet i ett tomt skafferi?
  • Kajee

    buljongtärningar, krossade tomater och ägg
    har man det hemma så fixar sig alltid middagen Skrattande

  • Tant Green

    Ingefära, vitlök, dijonsenap, pepparrot och dragon. Så smakar all mat jag lagar

  • Fastidious

    Åh vad kul..så ska jag göra snart när jag flyttar..

    Dinkelmjöl sikt/fullkorn
    Bulgur och Quinoa
    Kryddor både torra och frysta färska.
    Rapsolja/jordnötsolja/olivolja med vitlökssmak.
    Fonder (kalv/hummer)
    Fullkornspasta och Basmatiris.
    Honung
    Russian Earl grey té.
    Alfalfagroddar (frön)
    Frysta bär...

    Sen skulle jag testa allt nytt jag aldrig smakat...som alger och amaranth mm.. Eller varför inte svart spagetti?? (färgad med bläckfiskbläck)

  • Pokergirl

    Om jag fick handla för hur mkt jag ville hade jag gått hylla efter hylla och bara plockat på mig till jag inte orkade dra vagnen längre.

  • norgesessan

    sånt sov varar länge...massor av olika pasta, alla sorters kryddor, vi använder pulversås, så det hadde vi köpt..(lagar vit sås själv)..Allt innan bakning, torrjäst att ha i bakhand, annars gillar jag färsk bättre...en massa hermetik....annars utanför köket kan man storhandla toa/köks papper, evt. blöjor, allt innan rengörning...

  • norgesessan

    så hadde jag också gjort pokergirl! har gjort nestan så, när jag flyttade till eget när jag skulle studera så ville mamma spandera alla basvarer till mig..

  • Koff

    Norgesessan, vad är hermetik?

  • norgesessan

    norska tänkt inte på det..har fått hjärnsläpp nu....sånt som fiskbullar och sånt är forpackat i, majs, tomater...finns inte ordet hermetisera här??? hehe.

  • Fastidious

    Hermeneutik har vi däremot.. men det betyder typ "tolkningslära"...vilket är en heeeelt annan historia!!

  • Piri

    I mitt kök finns alltid (och det är vad jag skulle köpa oxå):

    Mjöl i olika sorter
    Strösocker
    Torrjäst
    Bakpulver
    Vaniljsocker
    Popcorn (ej poppade alltså)
    Kakao
    Florsocker
    Pärlsocker
    Farinsocker
    Råsocker
    Pasta i olika former
    Ris i olika former
    Buljongtärningar (eller som pulver)
    Salt
    Peppar
    Örtkryddor några olika
    Kryddmix till tacos
    Nyponsoppe-pulver
    Blåbärssoppe-pulver
    Knäckebröd
    Lök i alla former
    Potatis
    Sötpotatis
    Vinäger i olika former
    Olivolja
    Vanlig matolja
    Honung - flytande och "fast"
    Mandel
    Kokos
    Havregryn
    Flingor

    Köttfärs
    Frysta bär
    Lax och annan fisk
    Wokgrönsaker
    Pommes frites
    Kyckling

    Sen har man säkert massor med fler saker som jag har glömt nu!

  • Koff

    Norgesessan, menar du konserver alltså?

    Piri, precis en sån lista jag är ute efter. Fyll gärna på.

  • pr32

    Fyller på hos Piri..

    Fiskbullar
    Fiskpinnar
    Falukorv
    Varmkorv
    Sirap
    Ketchup
    Senap
    Tomatpuré
    Kaviar
    Äppelmos
    Sylt
    Potatismos
    Kaffe
    Mannagryn
    Fruktkonserver
    Skorpor
    Rödbetor
    Inlagd gurka
    Dressing
    Bostongurka
    Ägg
    Oliver
    Marmelad
    Chilisås
    Soja
    Ättika
    Nudlar
    Pressad citron
    Lättdryck
    Vaniljsås
    Te
    Bitsocker
    Svampkonserver
    Grönsakskonserver

Svar på tråden Fylla upp matförrådet i ett tomt skafferi?