Svensk husmanskost mat..
Det vore kul att få lite ideer om vad ni tycker är svensk husmanskost..so shoot!!!! :O)
Det vore kul att få lite ideer om vad ni tycker är svensk husmanskost..so shoot!!!! :O)
rotmos och fläsklägg*blörk*
* Stekt fläsk, löksås, potatis
* Falukorv, potatis och bruna bönor
* Bruna bönor och fläsk
* Pannbiff, lök, sås och potatis
* Köttfärslimpa, sås och potatis
Bruna bönor med falukorv/stektfläsk
Isterband och stuvad potatis
Raggmunk med lingon
Stekt fläsk med löksås
Köttbullar med gräddsås och lingon
Ärtsoppa med fläsk
Prinskorv och stuvad spenat
Kroppkakor
Paltbröd med vitsås
Kokt torsk med äggsås
var vad jag kom på just nu ....
Dillkött
Pepparrotskött
Kokt höns med currysås
Falukorv med stuvade morötter
Korngryn med fläsk
Porterstek
Slottsstek
Kåldolmar
Kålpudding
Ääälskar!
Rotmos och fläsklägg
Bruna bönor och fläsk
Kåldolmar med gräddsås
Kålpudding med massor av lingonsylt
Stekt fläsk med löksås
Rårakor/raggmunk
Dillkött
Flässkorv och potatismos
Kokt torsk med persiljesås
Fläskpannkaka
Leverstuvning och lingon
Pyttipanna med massor av rödbetor
Sill å potatis
Köttbullar och potatismos
Pannbiff med lök...
Allt sådant jag fick hos mormor!
Sååå sugen jag blir!
Glömde:
pepparrotsköttet
isterbanden
kroppkakor
ärtor å fläsk
hel röding i ugn
...
ååååå! Lunch! Nu!
Det är ju ganska mycket gott, men handen på hjärtat, hur många äter/tillagar den maten idag?
Kokt torsk med ägg/persilje/dillsås händer väl någon gång per år här hemma.
Köttfärslimpa likaså.
Pannbiff är ju supergott ...ähh jag måste ta mig i kragen och börja servera mera HEMLAGAT.
SÅS!!! Har man inte mos eller stuvat så är det sås till i stort sätt all svensk husmanskost!
Lagar faktiskt det mesta av detta, förutom kåldolmarna och kroppkakorna (köper föärdiga och raggmunken (för lat) och levern (får inte får maken).
Som norsk må jag si at dere svensker er mest kjent for deres köttbullar med gräddsås.
Älskar husmanskost och lagar det mesta själv utom kåldomar tyvärr, men dom är oxå så mycket godare om man orkar göra dom själv
Här har ni en som jobbar med att producera kåldolmar! Kan meddela att årets kål en så länge är kanonbra fastän det har varit en solig och varm sommar.
Åhhh...hel röding i ugn var ju en evighet sedan jag åt!!!!
Gud vad gott det är!!!!
Ikväll tror jag det blir kålpudding! Om de har fin kål i affären vill säga...
annca: Har turen att ha egen restaurang där vi serverar nästan enbart husmanskost