Gott recept på köttbullar på hjortfärs
Min käre far hade gett oss hjortkalvfärs och det kan vara lite knepigt att göra köttbullar på sådan, utan att få färsen för lös. Här kommer mitt recept som jag lyckades med och som var både superenkelt och hur gott som helst.. *stolt*
Mina hjortbullar
600 g hjortkalvfärs
5 msk ströbröd
1 ¾ dl mjölk
1 ägg
salt
peppar
kryddpeppar
citronsyra
Blanda mjölken med ströbrödet, låt stå och svälla ca 10 minuter så det blir grötigt.
Blanda i färsen.
Krydda med ovanstående kryddor.
Tillsätt ett ägg.
Rör runt med en trägaffel en kort stund.
Smöra en långpanna.
Forma ganska stora köttbullar av smeten och lägg på pannan,
In i ugnen på 225 grader i ca tjugo minuter. Vänd dem efter drygt halva tiden.
Gott gott..