• Paparauk

    Ang Stockholmslag.

    Är så fruktansvärt trött å smått irriterad på de clowner och okunnigt folk som anser att AIK inte är ett Stockholmslag. Det är vanligast bland Aporna från Skansen som så fort de ligger efter AIK eller har förlorat tvärt hävdar att Gnaget INTE tillhör Sthlm. Men om man vinner eller ligger före i tabellen så är DIF plötsligt bäst i stan osv. Hur kommer det sig? Hur tänker ni? För att AIK spelar i Solna så är vi inte ett Sthlms lag? Räknas GAIS och Frölunda osv som Göteborgslag i era ögon?
    Senast jag kollade så låg iaf Solna i stockholm men jag vet inte? Snäll kan nån förklara detta för mig? Förhoppningsvis (& troligtvis) så kommer nog flera hålla med mig i denna fråga. Annars vad räknas som ett Sthlm´s lag? Ska man finnas innanför tullarna för att det ska räknas? Det är det man brukar få höra. Men då är ju varken DIF eller Bajen Sthlm´s lag heller... Detta vill jag höra mer om kära Sthlm:are

  • Svar på tråden Ang Stockholmslag.
  • Micke Geting

    Det enda av lagen från Göteborg som inte vill vara och inte riktigt ses som ett Göteborgslag är Bk Häcken.
    Vi är ett Hisingslag.

    I övrigt bryr jag mig inte ett smack.

  • gastroll

    En mycket bra fråga. Dock inget att lägga ner för mycket energi på kanske. Vi som gnagare ser oss väl i första hand som just gnagare. Sen att vi sedan spelar i Solna stad må vara hänt.

    Har sprungit på det mesta på Råsunda fram tills att jag flyttade ner till Motala och vad jag vet så tar det inte många minuter med tunnelbanan ut till Råsunda...

    Fast å andra sidan, varför nöja sig med att vara bäst i stan när man kan vara bäst i Sverige.

    På söndag rycker vi när stackars Öster pulveriseras.

  • Paparauk

    Hisingslag? tillhör inte det Göteborg fortfarande? Ja vad ni på Sveriges baksida tycker om denna fråga känns rätt ointressant då ni inte har så mkt med saken att göra.

  • P Daddy

    Detta hade inte jag hört om förut..
    Klart AIK är ett stockholmslag, förra säsongen tyckte ju flera t.o.m. att Assyriskamatcherna  kunde räknas in som ett Stockohlmsderby... Vad blir annars BP om de skulle råka gå upp iår?

  • Micke Geting

    "Hisingslag? tillhör inte det Göteborg fortfarande? Ja vad ni på Sveriges baksida tycker om denna fråga känns rätt ointressant då ni inte har så mkt med saken att göra.
    "

    Förvisso, men vlle bara ge exempel på att pajkastningen mot AIK angående om att inte vara ett Stockholmslag, är detsamma för Häcken om at vara ett Göteborgslag.

    Dessutom ska Ni AIKáre vara bussiga, Ni vet väl vilka det var som hjälpte Er att få guldet 1998? ;)

  • Paparauk

    så sant så sant herr geting... ber så ödmjukaste om ursäkt och tack än en gång... denna gång hoppas jag dock att vi klarar oss på egen hand...

  • Marcus pappa

    Att kalla solna aik för ett Sthlmslag är faktiskt fel. Solna är både egen stad och egen kommun, så rent tekniskt är de inte från Sthlm även om de råkar ha 08 som riktnummer. Sedan är det ju så att vi "dryga" Djurgårdare kallar er för solna aik för att det inte finns något bättre sätt att irritera er, ungeför som ni kallar oss för apor och skansen. Den stora skillnaden är att vi förnyar våra "hån" medan ni ligger kvar i samma gamla spår hela tiden.

    Men som sagt, ska man vara rent teknisk är solna aik inte ett Sthlmslag utan ett Solnalag. Att säga att Solna är Stockholm är som att säga att Lund är Malmö...

  • Paparauk

    Vad räknas som stockholm då Marcus Pappa? Allt innaför tullarna? Senast jag kollade så var innanför tullarna.... Ja Gamla stan. Å där spelar väl inget lag? Sen undrar jag var gränsen går för Stockholm. Stockholms län? trodde jag iaf men men. 10 från City det är inte Stockholm. Men en Skåning vet väl hur en slipsten ska dras när det gäller Sthlm.

  • Marcus pappa

    1: Jag är inte skåning, är född och uppvuxen i Stockholm, men bor sedan fyra år i Malmö. Så där faller din teori om att jag är skåning rätt fett...

    2: Du är ju knappast Stokolmare själv, då hade du vetat att det är mer än Gamla Stan som ligger innanförtullarna. Sknstull, Danvikstull och Hornstull ligger ju alla på Söder, medan Norrtull och Roslagstull ligger nere vid Vasastan/Östermalm. Med andra ord ligger både Södermalm och Djurgården innanför tullarna. Gränsen för Sthlm går vid stads/kommungränsen tycker jag.

  • Marcus pappa

    1: Jag är inte skåning, är född och uppvuxen i Stockholm, men bor sedan fyra år i Malmö. Så där faller din teori om att jag är skåning rätt fett...

    2: Du är ju knappast Stokolmare själv, då hade du vetat att det är mer än Gamla Stan som ligger innanför tullarna. Sknstull, Danvikstull och Hornstull ligger ju alla på Söder, medan Norrtull och Roslagstull ligger nere vid Vasastan/Östermalm. Med andra ord ligger både Södermalm och Djurgården innanför tullarna. Gränsen för Sthlm går vid stads/kommungränsen tycker jag.

Svar på tråden Ang Stockholmslag.