• Enía

    Äter man både hatten och foten på Carl-Johan svampen?

    Hej!
    Jag har precis varit ute i skogen och hittat jätte fina Carl-Johan svampar.
    Jag tänkte nu steka dem till middagen i kväll.
    Från är nu, andvänder man bara hatten eller kan man använda foten också vid matlagning?

    Tack på förhand för era svar!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-08-28 16:04:15:
    Oj!
    Det skulle ju vara,
    -Frågan är nu...
    Jag var visst för snabb.

  • Svar på tråden Äter man både hatten och foten på Carl-Johan svampen?
  • robronja

    kör med hatten bara.....har bara jobbat med torkad KJ svamp. o då kör jag utan foten iaf

  • Mojnse6

    Du kan använda både hatten och foten, när det gäller Carl-Johan så är ju oftast foten större än hatten, så det är rent slöseri att slänga bort foten. När det gäller hatten brukar jag oftast inte bry mig om den det är inte värt jobbet att ta bort det bruna översta lagret och sedan den duschsvampsliknande ytan under hatten. Då blir det så lite kvar.
    Mitt råd: Använd foten, ta bort det som är maskätet.

    Lycka till!

  • Enía

    Tack så mycket för era svar!
    Det ska bli mycket gott ikväll.
    Jag hittade även lite kantareller så det ska bli en riktig festlig höstmiddag ikväll.

Svar på tråden Äter man både hatten och foten på Carl-Johan svampen?