• luzorsus

    pizzabullar?

    Någon med recept på pizzabullar? Låter gott och är sugen på att prova.

  • Svar på tråden pizzabullar?
  • underbark

    Googlade lite..

    Blev sugen själv. =)

    PIZZABULLAR
    Deg:
    50 gram jäst
    5 dl ljummet vatten
    ½ dl olja eller smält margarin
    1 tsk salt
    15 dl vetemjöl

    Fyllning:
    2 msk olivolja
    1 burk krossade tomater
    1 stor gul lök
    1 vitlöksklyfta
    rökt skinka
    2 dl riven ost
    salt
    peppar
    oregano


    Pizzabullar blir en rätt stor sats och går utmärkt att frysa in. Sen är det bara att ta fram så många som behövs.

    Börja med att göra en vanlig jäsdeg. Låt jäsa 30 minuter. Under tiden gör du fyllningen.
    Fräs lök och vitlök i olivolja. Häll på tomaten och krydda med salt, peppar och oregano. Låt det hela småkoka så det blir lite tjockt.
    Dela degen i två bitar.
    Kavla ut den till 1 cm tjocklek, precis som när man gör kanelbullar.
    Bred över tomatröran och strö över finhackad skinka, så mycket du vill, och riven ost.
    Rulla ihop och skär skivor som du lägger i bullformar, precis som vanliga bullar.
    Jäs övertäckt i 20-30 minuter.
    Grädda i 225 grader varm ugn. Man kan pensla med ett ägg, eller lite olja, men det brukar inte jag göra.
    Låt svalna och njut, eller frys in.

    Pizzabullar
    12 Portioner

    25 g Jäst
    2 1/2 dl Vatten
    75 g Kesella
    2 tb Olja
    300 g Vetemjöl
    2 ts Socker
    1 Krm salt

    Pensling
    Ägg

    Fyllning

    6 ts Chilisås
    90 g Strimlad rökt skinka
    50 g Riven ost 28%
    2 ts Pizzakrydda

    Värm vattnet till 37° och lös upp jästen i det. Rör i Kesella, olja, salt och socker. Arbeta in mjölet väl (spara lite till utbaket). Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Kavla ut degen till en stor platta ca 30 x 40 cm. Pensla hela degplattan med ägg, bred på chilisås, fördela skinkan och osten. Strö på pizzakryddan. Rulla ihop från långsidan, precis som man gör med en rulltårta. Skär rullen i 12 lika stora delar. Lägg i pappersformar. Låt jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°. Grädda pizzabullarna i ca 8 minuter. Godas lite ljumma. Kan frysas och värmas, perfect i micron.


    Pizzabullar     (ca 22 st)                        


    1 pkt pizzamix (500 gr)


    3 msk tomatpuré


    1 pkt bacon (140 gr)


    1 rödlök


    3 tomater


    2,5 dl riven, lagrad ost


    0,5 dl färska örter tex oragano och basilika


    1 ägg till pensling


    torkad oregano


     


    Blanda pizzadegen enl. anvisning på paketet


    Kavla ut degen till ca 25*40 cm (på mjölad arbetsbänk)


    Bred över tomatpurén och klipp över bacon.


    Fördela även den skalade och finhackade löken samt tomaterna.


    Strö över riven ost och örterna.


    Sätt ugnen på 225 grader.


    Rulla ihop degen som en rulltårta.


    Skär ca 1,5 cm breda skivor.


    Lägg skivorna med snittytan uppåt på bakpappersklädd plåt.


    pensla med uppvispat ägg och strö över oregano.


    Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter, tills bullarna är gyllenbryna.


     


    Passar bra att styckfrysas innan de läggs i påsar eller burkar i frysen.


    (Om de inte hinner ätas upp innan dess förstås...)

  • norgesessan

    50 gr. smör/marg.
    5 dl. mjölk
    50 gram.jäst
    1 tsk salt
    ca. 750 gram mjöl.

    kavla ut degen till en pizza, den måste vara så den inte klibbar sig till bordet, ananrs går den inte att rulla..
    skjär pizzabitar, jag gjorde 8 stk (med pizzarullare).
    Sist hadde jag en rätt så torr köttfärssås på.
    på det brädaste på pizzabiten lägger du lite kfsås, ketchup och ost, sen rullar du den ihop, jag vek over kanterna så fyllet blev lite mer innpackat.

    bara ost som fyllning är också gott, gärna med nån krydda på.
    Jag har ingen temp och tid i ugnen, men två brödrecept jag har säger 200 grader, i 40-45 minutter...så allt från 30 min. och uppåt kan jag tänka mig..

  • abnocto

    Tala gärna om vilket som smakade bäst för då ska jag översätta till glutenfritt och göra samma.

Svar på tråden pizzabullar?