• Betty Boop

    Är det nån skillnad på sötningsmedelna Canderel och Hermesetas?

    Min sambo är diabetiker och jag tänker försöka mig på att baka med sötningsmedel. Jag har köpt Canderel i pulver. Nu när jag surfar runt på nätet så hittar jag recept med flera olika slags sötningsmedel bla Canderel och Hermesetas. Jag ser att man ska ha samma mängd Canderel och Hermesetas, men min fråga är om det är liknande i smak? Kan jag använda Canderel I ett Hermesetas-recept och tvärtom? Är det typ samma sak, bara olika märken? Nån som har provat? Vilket är bäst?

    http://www.canderel.se/SE/index.asp
    http://www.hermesetas.se/

  • Svar på tråden Är det nån skillnad på sötningsmedelna Canderel och Hermesetas?
  • Fjuppan

    Jag tycker personligen att Canderel smakar bäst, men det är nog individuellt det där.

  • Betty Boop
    Fjuppan skrev 2006-09-02 22:11:11 följande:
    Jag tycker personligen att Canderel smakar bäst, men det är nog individuellt det där.
    Vilken tur att jag valde Canderel!
  • Magdan

    Jag vet att det förut var så att Hermesetas var ett av de få sockerersättningsprodukterna som kunde kokas, så att man kunde använda det när man kokas sylt, medan många av de andra märkena förändrades i smak när de hettades upp och därmed inte var lämpligt till varma saker. Vågar inte säga hur det är med Canderel nu för tiden. Produkten kan ju ha modifierats så att även den går att hetta upp.

  • Fjuppan

    Jag använder sötningsmedel i efterhand..alltså, jag bakar aldrig med sötningsmedel, då använder jag vanligt socker. Det blir inte lika bra med sötningsmedel. Men vill jag sockra jordgubbar eller annat så tycker jag bäst om Canderel.

Svar på tråden Är det nån skillnad på sötningsmedelna Canderel och Hermesetas?