mjuk kaka med kokosglasyr?
behöver ett recept på en mjuk kaka med en gegga ovanpå, med kokos i! vet nån vad jag menar??
inte moccaruta, snoddas, kärleksmums etc. alltså utan denna kaka är ljus vill jag minnas!
tacksam för svar!
behöver ett recept på en mjuk kaka med en gegga ovanpå, med kokos i! vet nån vad jag menar??
inte moccaruta, snoddas, kärleksmums etc. alltså utan denna kaka är ljus vill jag minnas!
tacksam för svar!
Åh jag vet vilken du menar men har inte namnet på det, den är super god den kakan. Så jag hjälper dig att puffa så kan jag ta en del av kakan Kanske.
hehe, självklart!!
du kan även få lite moccarutor å kokoslikör till!
*kokosfrossa*
Är det någon av dessa?
Kaka med kokosglasyr
50g smör eller margarin
2 ägg
Knappt 1 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl grädde
Smör eller margarin samt ströbröd till formen
Glasyr
70g smör eller margarin
1/2 dl strösocker
1 dl kokosflingor
2 msk vispgrädde
1 msk vetemjöl
1 Smält matfettet. Låt det svalna
2 Vispa ägg och socker ljust och poröst
3 Blanda mjöl och bakpulver
4 Tillsätt matfettet, mjölblandningen och grädden till äggblandningen. Rör snabbt samman allt till en jämn smet
5 Häll smeten i en smord och bröad form med raka kanter och löstagbar botten
6 Grädda kakan i ugn vid 200 grader i ca 30 minuter. Den skall inte vara helt genomgräddad.
7 Blanda under tiden alla ingredienserna till glasyren i e kastrull. Låt det hela få ett uppkok
8 Häll glasyren över den varma kakan. Grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills den är färdig och har fått vacker färg. Lossa den försiktigt från formen.
eller:
Kokosrutor
225 grader
4 ägg + äggvitorna (fr de andra äggen)
5 dl socker
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 1/2 dl kallt vatten
Glasyr
200 g margarin
2 1/2 dl socker
2 st äggulor
6 tsk vaniljsocker (tillsätts efter glasyren är klar)
kokos
Blanda vetemjöl och bakpuler.
Vispa ägg och socker.
Tillsätt mjölblandningen i ägget och sockret.
Tillsätt kallt vatten.
Grädda i smord långpanna ca 15 minuter, 3:e falsen.
Låt kakan svalna innan glasyren breds ut!
Glasyr
Rör med trä eller plastbestick. Använd aluminium- eller teflonpanna (rostfri bränner vid lätt, åtminstone för mig).
Smält margarinet, rör ner sockret och sedan äggulorna. Sjud till en tjockflytande smet, ca 10 minuter.
Tillsätt vaniljsocker när glasyren är klar. Bred ut.
Strö kokos över.
den jag tänker på så e kokosen ingeggad i glasyren... första kan nog stämma kanske, aldrig bakat den själv nämligen...
kan man ta mjölk istället för grädde tror du??
Nej, jag tror inte det. Grädden gör så att glasyren blir lite seg/kolaaktig.
Det är antagligen det här receptet då:
Kokostosca
Det här behöver du till bottnen:
* 2 ägg
* 4 1/2 dl strösocker
* 200 gr margarin
* 6 dl vetemjöl
* 4 tsk bakpulver
* 3 dl mjölk
Till kokostoscan:
* 120 gr margarin
* 2 dl vispgrädde
* 6 dl ljus sirap
* 400 gr kokosflingor
Så här gör du:
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. smält margarinet och ställ det att svalna.
3. Blanda ner resterande ingredienser i äggsmeten.
4. Häll smeten i en smord och bröad långpanna.
5. Grädda i 200 grader i 15 mniuter.
6. Under tiden blandas ingredienserna till kokostoscan i en kastrull.
7. Låt smeten koka i 5 minuter.
8. Bred den över den gräddade kakan och grädda i ytterligare 10 minuter.
9. Låt kakan svalna och skär den i rutor.
den sista lät väldigt god men det e nog inte den jag söker! det e nog den första du skrev, lr liknande den iaf!
har ingen grädde hemma tyvärr men får la hojja till affären!
lr så kanske man vågar sig på att prova toscan??? *funderar*
tack s¨å mycket för hjälpen!
Toscan e supergod!! Vill oxa baka den idag men har ingen gradde hemma