Vill ha recept på goda dippar!!!!!!!!!!
vill ha recept på super smarriga dippar!!! =)
vill ha recept på super smarriga dippar!!! =)
Creme fraice och alpnaerings sallads-mix krydda är ju super god!
var får jag tag på den?=)
Man måste köpa dem av återförsäljare.
Finns tyvärr inte på affärn'.
Gå in på www.alpnaering.se under kontakt så kontaktar dom dig om du är intresserad.
turkisk yoghurt, salt, vitlök och mosad fetaost. Gärna lite hackade oliver också
turkist yoghurt, lite majonäs, salt. Sen kan man krydda med valfria kryddor: hackad lök, vitlök, basilika, dill, ostpulver..
sötsur chilisås på flaska i creme fraiche eller turkisk youghurt
tatziki, förstås
Currydipp
Ingredienser, 1½ dl
1 msk Majonnäs
1 dl gräddfil
1 tsk curry
salt
Gör så här
Blanda samman alla ingredienserna. Låt stå kallt en stund innan den serveras.
Tacodipp
Ingredienser, en skål med dipp
1 påse Mix Köttfärsgratäng Taco
2 dl valfri crème fraiche
Gör så här
Häll crème fraichen i en skål och häll därefter i mixen. Blanda och serververa till nachos, chips eller grönsaksstavar.
Dip med medelhavssmak
Ingredienser :
1 burk (250 g) Kesella Gourmet kvarg eller Creme Bonjour Softspread
4-5 örtmarinerade tomater i olja
1-2 vitlöksklyftor
1/2 dl hackad färsk basilika
1 krm salt
1 krm pepparmix
Så här gör du:
Lägg kesella i en skål. Hacka väl avrunna tomater i ganska fina bitar och blanda ner dem. Pressa i vitlöken och tillsätt hackad basilika. Smaka av med salt och pepparmix.
3 dl gräddfil
1 dl finstrimlad purjo
1 msk tomatpuré
2 krm ialiensk salladskrydda
0,5-1 krm salt
0,5 krm grovmalen svartpeppar
Blanda gräddfil med purjo och övriga ingredienser. Låt dra helst 30-60 minuter.
Creme fraiche, riven vitlök, salt och peppar.
grön mojo
ingredienser
150 g gröna ärtor
1 vitlöksklyfta
Salt å peppar
tillagning
1. Mixa ärtor och vitlök
2. Späd med vatten till önskad konsistens
3. Smaksätt med salt å peppar
4. Funkar bra till grillat eller bara en bit bröd
Paprikasalsa
1 chilifrukt, röd
1-2 gula lökar, hackade
1 gul paprika, tärnad
1 röd paprika, tärnad
2 msk rödvinsvinäger
2 dl hönsbuljong, av tärning
1 krm kanel, kanel
Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp.
Låt stå ca 5 minuter. Mixa till en slät puré.
Dip till frukt
Ingredienser
6 portioner
16 dumlekola
0,6 dl vatten
200gr philadelphiaost
1,2 dl mörkt muscovadosocker
600 gr syrlig frukt
1. Koka upp vattnet och lägg ned dumlen, rör om tills kolan smält (får ej koka), kyl ned till rumstemperatur.
2. Vispa osten och sockret i en minut, blanda i den avsvalnade kolasåsen.
Servera med några olika sorters syrlig frukt, äpplen, päron, ananas, kiwi eller varför inte jordgubbar som du skär i lämpliga dipbitar.
Cheddarost och jalapenos dipp
Ingredienser
6 portioner
200 gr grovt riven cheddarost, gärna lagrad
1-3 jalapenos urkärnade och fint hackade
1,5 dl grädde
salt
Koka upp grädden, lägg ned den rivna osten, rör tills osten är smält (får ej koka), smaka av med jalapenos och salt.
Serveras cheddarostsåsen varm till hamburgare, tacos, pasta eller som dipp till chips.
Café de paris-dip
Ingredienser
100 g philadelphiaost
2 dl gräddfil
1 påse sås Café de Paris
salt
peppar
Gör så här:
Rör ihop philadelphiaosten, gräddfilen och Café de Paris-såsen. Smaka av med salt och peppar. Serverra i en skål eller ett glas, med ett fat krispiga grönsaker till.
Turkisk yoghurt + sweet chilisås + lime skal+ limefrukt = mums!
jätte smariga dippar =) *ler
gräddfil + ketchup + LÖKpulver!! =)