Recept på tekakor
Jag behöver ett recept på tekakor som kan bakas med torrjäst. Någon som har ett på lager?
Jag behöver ett recept på tekakor som kan bakas med torrjäst. Någon som har ett på lager?
Väldigt vanliga tekakor
Ingredienser ca 12 st:
100 g smör
5 dl mjölk
1 påse torrjäst (för matbröd)
1 tsk salt
1 tsk strösocker
ca 12 dl vetemjöl (gärna Special) + mjöl till knådning och utbakning
Så här gör du:
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till det gradantal som står på jästpåsen. Häll vätskan över jästen, saltet och sockret. Tillsätt mjölet och arbeta degen länge. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
Dela degen i två stycken. Platta ut varje del till ett stycke på 30 x 40 cm. Ta ut tekakor med mått, cirka 15 cm i diameter. Lägg dem på bakplåtspapper på plåt. Låt jäsa till dubbel storlek. Grädda bröden i 225 graders ugnsvärme cirka 10 minuter.