Rice Crispies-tårta
Tårtan blir stor som en halv plåt, så om du vill göra den större, gör dubbel sats.
Marängbottnar
4 äggvitor
2dl strösocker
4 droppar ättika
3dl Rice Crispies
Dela på äggulor och vitor. Vispa äggvitor och socker c:a 10 min. Tillsätt ättikan och vispa ett par minuter till. Rör sen ner Rice Crispies. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 125 grader längst ned i ugnen, c:a 1,5 tim.
Smörkräm
4 äggulor
1dl strösocker
1msk mjöl
1dl vispgrädde (eller 0,5dl mjölk + 0,5dl vispgrädde)
125g margarin
Vispad grädde samt bär till garnering
Blanda allt utom margarinet och vaniljsockret i en kastrull. Koka till en jämn o tjock smet (tar bara ett par minuter). Rör hela tiden. Tag av kastrullen från spisen och rör ner vaniljsockret och margarinet klickvis.
Dela marängbottnen i två halvor. Bred ut ett lager smörkräm och ett litet lager grädde på den undre bottnen. Lägg den andra halvan ovanpå och bre på vispad grädde och garnera med t ex vinbär, kiwi, vindruvor, jordgubbar, mandarinklyftor eller nåt annat gott.