• Solano

    Bröd utan mjölk med bakpulver!?

    Som ni förstår så har jag inte så mycket hemma, så som mjölk och jäst men känner ändå för att baka.
    Är det någon som har något bra recept?
    /Erica

  • Svar på tråden Bröd utan mjölk med bakpulver!?
  • tii

    baka scones.. det går att ta vatten istället för mjölk. (: men du kanske vill baka nåt o frysa in?

  • SweetStarAngel

    men blir scones lika bra med vatten? Mjölk eller filmjölk har jag bara sett i recept....

  • soraya

    Jag har bakat bra scones med bara vatten. Snåla inte på fettet, bara... (Däremot kan man minska fettet i smeten om man bakar på fil eller mjölk.)

  • tii

    ja, dom blir mer krispiga med bara vatten tror jag. har bakat scones många gånger på det. o jag tycker det blir gott!

  • miie

    Om du ska baka bröd så brukar jag göra på följande sätt... Fast det kräver jäst....

    Koka gröt på ca 5 dl vatten och 3 dl av valfritt tex. havregryn, solrosfrön, vetekli etc.

    Ta salt, jäst (2pkt) och 5 dl vatten till. Bland ihop alltihopa och häll i lagom mycket vetemjöl (kan ersättas delvis med lite grahamsmjöl eller dyl).

    Låt jäsa i 30 min. Knåda och baka ut till brödkakor. Låt jäsa i 30 min till. Grädda ca 10-15 min i 225 grader.

    Men som sagt... det kräver ju jäst...

  • Solano

    scones måste man äta på engång va? Går inte att spara? Inte ens några timmar? Hade ingen aning att man kunde baka dem med vatten ist för mjölk!

  • tii

    Solano: det går! Man måste inte äta dom på en gång, men dom är ju godast då. jag brukar spara dom i kanske ett dygn, oså värmer jag dom i micron isf.

  • Solano

    Då blir det no scones då eftersom det inte verkar finnasngt anat som jag kan baka med det jag har hemma!
    tack så mkt!

  • Solano

    nog ska det stå där uppe, men det kanske ni förstod

Svar på tråden Bröd utan mjölk med bakpulver!?