Buljong till Fondue
Vi ska äta Foundue ikväll MEN vi har alltid gjort med olja så vi tänkte ha buljong. men använder man vanliga tärningar? och gör man det lite starkare eller?
Vi ska äta Foundue ikväll MEN vi har alltid gjort med olja så vi tänkte ha buljong. men använder man vanliga tärningar? och gör man det lite starkare eller?
ingen?
Jag brukar ta två tärningar med mörk oxbuljong, sen kryddar jag extra med svartpeppar, lagerblad, chilipulver, nån vitlöksklyfta (som jag krossar innan jag lägger ner den). Sen kokar jag upp allting på spisen innan jag sätter den i fonduehållaren.
Den brukar bli jättegod!!
Glömde...
om du har nån skvätt rödvin, så häll i det. Jättegott . Vi gör fondue rätt ofta, så vi har våra specialare som måste vara med, tex cornichons, pickles, kall bearnaisesås, vitlökssås, och så en grymt stark sås, potatisklyftor.
Till grytan använder vi oxkött, champinjoner, kyckling.