• Göteborgstjej

    Vad göra med massa vindruvor?

    Som sagt, vi har en vinstock i rädgården och har iår fått jättemycket på den... MÅÅÅÅÅnga klasar...

    Vad göra med dem? Baka? Vin? Saft? Nån som har tips?

  • Svar på tråden Vad göra med massa vindruvor?
  • En som vill

    ÄTA hihihi skojja har ingetr bra tips alls vore kanske kul att pröva göra eget vin?


    Hrm.. Tjej eller kille? ♥♂♀♥
  • Nyfiken gul

    jag använder vindruvor i matlagning....

    dela på mitten o använd i vanliga grönsallader
    gör fruktsallader

    använd med andra exotiska frukter och lägg runtom söndagssteken o låt följa med in i ugnen.. gör sås av skyn- mumma!!

  • Göteborgstjej

    visst i sallader, men jag har liksom så himla mkt så det blir mkt sallad...

    Kan man göra vin då? Eller ngn likör?

  • Göteborgstjej

    Nä......................

    Hittade ett käckt forum, där alla "bryggexperter" fanns... Så jag hittade vinrecept som verkade värt att testa. Traskade ut till vinstocken för att plocka av dem, och vad fann jag? Jo, TUSENTALS getingar som kalasade! Massor av fina druvor som blir uppätna! Dit går jag inte nära, på varje klase satt det kanske 5 getingar. Vad besviken jag blir...

  • En som vill

    fan va trist!!! usch getingar är itne kul..


    Hrm.. Tjej eller kille? ♥♂♀♥
  • Göteborgstjej

    nä... och alla mina vindruvor...

  • AnnaK

    Waldorf-sallad

    Ingredienser
    1 äpple
    2 stjälkar selleri
    1 msk apelsinsaft, färskpressad
    1/2 dl hackade valnötter
    Ca 20 vindruvor, halverade och utan kärnor.
    1/2 dl majonnäs
    1/2 dl grädde, vispad
    1 msk Dansukker Flor med citronsmak

    Skär äpplet och sellerin i små tärningar och blanda med apelsinsaft, vindruvor och grovhackade valnötter. Blanda med en dressing av majonnäs och grädde smaksatt med Flor med citronsmak. Garnera med vindruvor och
    valnötter.

  • AnnaK

    Vindruvsgelé
    1 liter äpplejuice

    8 msk agar-agar

    1 nypa havssalt

    ev malt efter smak

    1/2 liter delade vindruvor, urkärnade

    1/2 msk pepparmynta

    Koka äpplejuicen med agar-agar, salt och ev malt. Koka tills agar-agarn är upplöst. Lägg i vindruvorna, smula i pepparmynta, rör om. Ställ kallt för att stelna. Du kan variera med olika frukter, bär och smaksättningar. Exempel på goda smaksättningar är ingefära, kanel, kardemumma och äkta vanilj.

Svar på tråden Vad göra med massa vindruvor?