Är Boursin en färskost och ok att äta?
Är det ofarligt att äta den mjuka vitlöksosten Boursin? Jag tror att det är en färskost och färskostar är väl ok eller...?
Är det ofarligt att äta den mjuka vitlöksosten Boursin? Jag tror att det är en färskost och färskostar är väl ok eller...?
Jag säger ja på båda:
a) det är en färskost
och
b) färskost är ok
Man ska kunna äta alla som är pastöriserade har jag hört. opastöriserat är inge bra för mycket bakterier m,m..
Ostarna som det står om är alltså mognadslagrade dessertostar.
Men hursomhelst så går det inte att säga att pastöriserat är = ok när det gäller alla ostar.
Lola: nej, det är lite fel. Texten du hämtat på syfta tillbaka på mjuka/halvmjuka mognadslagrade dessertostar.
Detta innebär att alla vanliga färskostar av pastöriserad mjölk (typ Philadelphia, Cantadou osv) är ok. Men däremot inte mögelostar etc även om de är gjorda på pastöriserad mjölk (t.ex. Brie).