sockerfria sirapssnittar
200 gr.smör el.margarin,1 3/4 dl. sukett strö,1 msk sirap,5dl. vetemjöl,2 tsk bakpulver. Rör smör och sirap poröst.Blanda i de torra ingredienserna.Rör till en smidig deg.Rulla ut i 4 st. långder.Lägg dom på smord plåt,platta ut dom lite.Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca.15 minuter.Låt svalna något skår sedan i sneda bitar
sockerfria chokladsnittar
2 1/2 dl. mjöl,1tsk bakpulver,1msk kakao,1 1/2dl.sukett strö,100gr.margarin eller smör.Garnering flagad mandel.Blanda alla ingredieneserna.Forma degen till 2 längder ca.20cm långa.Lägg dom på en plåt,platta till dom lite.Pensla med äggvita,strö på flagad mandel över.Grädda i 175grader i 10-15 minuter.Skär kakorna med vass kniv.
sockerfria BAMSEKAKOR
2hg.magarin eller smör,1 1/2 dl.sukettströ,2tsk vaniljsocker,1/2 dl hackade jordnötter el.solroskärnor,5 1/2-6 dl. vetemjöl.Rör margarin,vanilj och sötningsmedel smidigt.Tilsätt nötter el.solroskärnor.Rör ner mjölet.Trilla ut kulor som läggs på en bakpappersklädd plåt.Platta till kakorna med en gaffel.Grädda i 225gr. i ca 10-12 minuter.
sockerfria chokladsnurror
100g margarin el. smör,2msk canderel,2 1/2 dl.mjöl,1msk kakao.Rör margarin och canderel pösigt och blanda i mjöl.Dela degen i 2 lika stora delar,tillsaätt kakao i den ena.Rulla ihop till en marmoreradkaka.Låt stå kallt i 2 timmar.Skäres i skivor som gräddas i 200 grader i 5 minuter.
sockerfri ostkaka
400 gr. keso,1/2 dl.sötmandel,3 ägg, 1/2 dl. sukettströ,1/2 dl vetemjöl,2 dl. mjölk.Skålla och finhacka mandeln.Vispa ägg och sötningsmedlet.Rör ner mjöl,keso,mandeln och mjölk.Häll smeten i en smord ungsäker form,rymd 1 1/2 liter.Grädda i 175 grader i ca en 1 timme
Chokladfudgekakor (20 bitar)
100 g margarin
3 dl Canderel (plus extra för dekorering)
1,2 dl (50 g) siktad kakao
125 g fint krossade vetekakor
0,5 tsk vaniljessens
2 äggvitor
Klä en 20x10 cm stor form med plastfolie. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan, tillsätt Canderel och siktad kakao, och rör tills smeten är jämn. Tillsätt sedan kakorna, vaniljessensen och äggvitorna. Rör om med en träslev till en jämn smet.Häll över smeten i formen och jämna till smeten med baksidan av en sked. Ställ i frysen ca 2 timmar tills smeten är fast. Skär sedan i fyrkanter och sikta över lite Canderel före servering
banankaka
3 ägg,3 dl.sötmedel,1msk bytes ut med vanligt socker,1 dl hett vatten,3 dl vetemjöl,1 1/2 tsk bakpulver,2-3 mosade bananer,+ev.kaffe/kakao vanilj efter behag.Vispa ägg sötmedel och socker pösigt.Tillsätt det hetta vattnet i blandningen.Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner detta.Rör ner bananerna och ev. smaktillsats i smeten.rör om.Häll smeten i en smord form och bröad form (2 liters).Grädda i 175 grader i nedre delen i ugnen i ca 35 minuter.Låt svalna och stjälp upp.
hallonkakor
100 gr.smör,1/2 dl. sukettströ,2 1/2 dl.vetemjöl.Garnering:sockerfri hallonsylt.Rör smör ochsukett smidigt.Tillsätt mjölet och arbeta raskt ihop till en deg.F orma till små bollar och lägg dom på en bakplåts klädd plåt.Gör en fördjupning mitt i kakan.Fyll den med sockerfri hallonsylt.Grädda i 175 grader i ca 10 minuter på mittersta falsen
mandelmusslor
250 gr.smör,2 msk.strösukett 1 msk.skållad mandel(mald),3 droppar mandelolja,1 ägg,knappt 5 dl. vetemjöl.Blanda samman degen och låt den vila kallt en stund.Tryck ut degen tunt i smorda formar och grädda i 175-200 grader på näst nedesta falsen.
choklad kokosrutor
2 ägg,2dl strösötmedel,3dl vetemjöl,2 msk kakao,1 tsk bakpulver,1/2 dl vatten.Glasyr:1/2 dl kokt kallt kaffe,1 msk smält smör,1 tsk kakao,1 tsk strösötningsmedel,ca 1/2 dl koks el.hackad mandel.Vispa ägg och sötmedel rikligt länge ca 15 min.med elvisp,så blir kakan luftig.Vispa i mjöl blanda kakao ochbakpulver.Rör till sist i vattnet.Häll upp i smord form och bröad form ca 20 ggr 30 cm.G rädda i 200 grader i ca 8-10 min.Rör i hop ingerienserna till glasyren och häll den över kakan medan den är värm.Strö över kokos eller mandel .låt den kallna under duk.Skär upp i rutor. Tips:Baka kakan i en låg rund bakform och skär den i tårtbitar.