Till gröt, flingor etc kan man använda rismjölk, havremjölk eller sojamjölk. Finns i kyldisken i många affärer. Prova dig fram till vad du tycker är godast.
Till vanlig matlagning om du vill ha alternativ till matlagningsgrädde är Oatlys iMat helt OK. Den använder vi ofta till grytor, såser o dyl.
Mjölkfria margariner finns det flera att välja på, både till smörgås, till bakning och i flytande variant.
Är du sötsugen finns flera alternativ, t ex Oatlys vaniljsås som är helt OK att ha mellan tårtbottnar, till fruktsallad o dyl. Man kan också köpa mjölkfri soja- eller havreglass. Oatly och Tofuline gör sådana. Oatly har även en färdig pannkakssmet.
Det finns massor av bra produkter men dt gäller att veta vad man ska kolla efter. Säger som Hanna76 - be att få kontakt med en dietist som kan gå igenom allt noga med dig. Det är en djungel i början. Lycka till!