skära kött!!
hur vet man om man skär köttet rätt?
har hört förklaringar hur man ska skära men jag fattar ändå inte!!
någon som kan förklara de bra, så jag lär mej någon gång!?
hur vet man om man skär köttet rätt?
har hört förklaringar hur man ska skära men jag fattar ändå inte!!
någon som kan förklara de bra, så jag lär mej någon gång!?
Ska man skära på ett speciellt sätt??
-Vad är det för kött??
Om du tänker dig hur en elkabel ser ut. Lång och smal åt ena hållet men skär du av den så är den full med små rundlar. Samma sak är de med kött. Åt ena hållet ser man köttfibrerna långa och smala men kapar man av dem ser änden på köttet nästan ut som en avskuren kabelbunt! Det är så man ska skära kött, så att de långa fibrerna går av mitt på!
Lycka till!
Du ska skära av muskelfibrerna i köttet. Om du tittar på köttbiten ser du oftast att köttet är strimmigt av muskelfibrer. Du ska skära köttet så att du skär tvärs över fiberriktningen, då blir köttet bättre.
Aha, nu fick jag förklarat
Så har jag alltid gjort