• YeahYeahYeahs

    Plockmat till 26-års kalas?

    Nästa söndag fyller jag år och ska bjuda hem lite folk på tårta. Men det hade vart trevligt att göra lite plockmat som man kan ta lite som man vill på en tallrik inann fikat...är det nån som har tips på lite "tandpetarmat" ?..är själv mkt för feta ostar,parmaskinka och sånt

  • Svar på tråden Plockmat till 26-års kalas?
  • merlot

    Gör snittar ost på tandpetare med oliver fetaost.Eller nött
    Eller tunnbröd med fyllningar

  • YeahYeahYeahs

    just d..tunnbrödrulle på tandpetare låter nice...vad ska man fylla dom med...fantasin e grymt dålig

  • merlot

    Skinkmousse eller räkmousse
    Eller
    med rostbiff

    4 tunnbröd
    6 kokta, kalla potatisar i tunna skivor
    1 kruka rucolasallat
    6-8 skivor rostbiff, ca 300 g
    4 msk rostad lök (finns färdig)
    Currydressing:
    1 dl creme fraiche
    1 dl gräddfil
    ca 1 tsk curry, gärna stark
    1 krm salt
    1 finhackat äpple

    Blanda ingredienserna till currydressingen, smaka av och tillsätt eventuellt mera curry.
    Lägg ut brödet. Fördela potatis, rucolablad, rostbiff, lök  på brödet. Ringla currydressingen över. Vik ihop brödet som ett paket och fäst med en tandpetare eller lägg i folie.

    Färskost

    2 dl färskost (keso)
    1 kruka rucolasallat eller
    1 knippa basilika eller andra färska örter
    Fyll tunnbrödsrullarna enligt ovan.

    hÄR ÄR EN TUNNBRÖDSPIZZA:-d


    1 tunnbröd
    2 msk tacosås (valfri hetta)
    riven ost, mager
    kryddor (tex oregano, svartpeppar, salt, cayenne)


    Fyllning, tex:
    Rökt skinka
    champinjoner
    vitlök
    gul lök
    paprika
    fetaost


    eller något annat ni gillar!


    Så hur gör man? Jo, man brer på tacosåsen och lägger på den fyllning man vill ha och sen på med ost och kryddor. Sen sätter man in i ugnen på bakplåtspapper, 175 grader . Den ska inte vara inne länge, då blir brödet hårt, kanske... 5 minuter max

  • merlot

    Du kan ha allt möjligt i...sååå otroligt gott.
    Kyckling med gös i

  • Tigrizz

    En mumsig favorit jag brukar göra (innehåller dock inga tandpetare)
    4 tortillas
    100 g rökt skinka
    2dl riven lagrad ost tex.präst
    1 dl lätt creme fraiche
    1 tsk sambal olek
    blanda allt bred ut på tortillasen, skär i små sneda stubbar

  • merlot

    Trekanter med cheddar
    Recept 4 stycken
    4 skivor kavring eller valfritt formbröd
    100 g riven rost (cheddar)
    1 msk finhackad lök
    100 g färskost
    Blanda ost, hackad lök och färskost till en röra. Fördela på två skivor bröd. Lägg de andra som lock, tryck ihop och skär i trianglar. Kan förvaras i plastade i kylen några timmar.


    Trekanter med äggsallad
    Recept 4 stycken
    4 skivor kavring eller valfritt formbröd
    1,5 hackade hårdkokta ägg
    3 msk majonnäs
    50 g färskost
    0,5 tsk gurkmeja
    Blanda färskost, majonnäs och gurkmeja. Vänd i ägg. Smaka av med salt och vitpeppar. Fördela på två skivor bröd. Lägg de andra som lock, tryck ihop och skär kanter och sedan i trianglar. Kan förvaras i plastade i kylen några timmar.


    Varma snittar med getost och honung
    Recept 8 snittar
    4 skivor ljust formbröd
    100 g getost
    100 g färskost
    2 msk flytande honung
    Blanda getost, färskost och honung till en röra. Fördela på fyra skivor bröd och skär i trianglar. Kan förvaras i kylen tills gästerna kommer. Rosta i ugn på 200 grader i 5 - 10 minuter eller tills de har fått färg.


    Tortillarullar med kyckling och koriander
    Recept 4 stycken
    1 tortillabröd (stort)
    2 blad isbergssallad
    1 dl grillat eller stekt kycklingkött
    1 tsk tandooripasta
    50 g färskost (kesella)
    2 msk hackad färsk koriander
    Lägg salladsbladen så att de täcker brödet på bredden. Blanda kyckling med tandooripasta och fördela det på bredden över salladen. Toppa med färskost och färsk koriander. Rulla ihop. Jämna till kanterna och skär i mitten samt snett till fyra delar. Sätt ihop dem med tandpetare. Ställ upp på fat.


    Tortillarulle med lax och färskost
    Recept 4 stycken
    1 tortillabröd (stort)
    2 blad isbergssallad
    100 g skivad rökt lax
    50 g färskost
    0,5 tsk rivet citronskal
    Gör som kycklingrullen men byt ut fyllningen mot lax och riven citron.
     


    Tortillarulle med rostbiff, pickles och remoulade
    Recept 4 stycken
    1 tortillabröd (stort)
    2 blad isbergssallad
    100 g skivad rostbiff
    2 msk hackade pickles
    3 msk remoulade
    Gör som kycklingrullen men byt ut fyllningen mot rostbiff, pickles och remoulade.


    Vegetarisk tortillarulle med soltorkad tomat
    Recept 4 stycken
    1 tortillabröd (stort)
    2 blad isbergssallad
    8 soltorkade tomater i olja
    50 g färskost
    Gör som kycklingrullen men byt ut fyllningen mot soltorkade tomater och färskost.


    Fyllt bröd med räkor, ingefära och chili
    Recept 4 smörgåsar
    4 små bake-off bröd
    3 dl skalade räkor
    4 msk majonnäs
    100 g färskost
    0,5 tsk färsk hackad ingefära
    1 tsk chilipasta
    Baka av bröden. Låt de svalna. Skär ett snitt som på en bakpotatis. Blanda räkor, majonnäs, färskost, ingefära och chili. Fyll bröden och garnera med gurkskiva.


    Småbröd med tonfisk och seller
    Recept 4 smörgåsar
    4 små bake-off bröd
    1 burk tonfisk
    2 dl hackad selleri
    4 msk majonnäs
    100 g färskost
    0,5 tsk färsk hackad vitlök
    Baka av bröden. Låt de svalna. Skär ett snitt som på en bakpotatis. Låt tonfisken rinna av. Blanda tonfisk, selleri, majonnäs, färskost och vitlök. Fyll bröden och garnera med färska blad selleri.

  • YeahYeahYeahs

    Åååå tack. Blev verkligen sugen nu Detta kommer garanterat användas, om inte allt till festen utan annars också *mumma*

  • merlot

    Hehehe...de är bara att använda fantasin.Så gör jag när ja lagar mat.

  • Pokoyo

    Gör egna crostini: skiva baguette, lägg på plåt, pensla på olivolja, låt få färg under grillen (passa dem!). Gnid vitlöksklyta över när de är klara. Detta kan du göra lite i förväg. Så även det som ska vara på: mosa getost med olivolja, honung, salt och peppar.

    Innan/precis när folk kommer bred på röran och lägg på en bit parma skinka. Värm på plåt under grillen. Jättegott och enkelt. Alltid gott med något lite varmt på buffén.

  • Jul3567
    Arbor skrev 2016-11-21 23:53:43 följande:

    Hur hittar man en 10 år gammal tråd?


    Exakt...
  • Arbor
    Jul3567 skrev 2016-11-21 23:59:13 följande:

    Exakt...


    Lite imponerad, jag orkar på sin höjd gå tillbaka 10 timmar :)
Svar på tråden Plockmat till 26-års kalas?