• Pooh

    att ha bananer i en tårta... (lite bråttom)

    Någon här som haft mosade bananer som fyllning i en tårta?
    Jag ska ha det imorgon, men tänkte göra fyllningen idag. Håller bananerna till imorgon eller blir dom bruna..??
    Jag ska ha mosade bananer på ett lager och vaniljkräm på ett lager...
    Hur har ni annars gjort som haft bananer i?

  • Svar på tråden att ha bananer i en tårta... (lite bråttom)
  • Nyfiken gul

    Har alltid mosade bananer i mina tårtor men aldrig enbart..

    blandar alltid ut det med nån form av fruktpure eller vaniljkräm.

    Testa om det hjälper mot brunheten om du droppar i lite saft i bananmoset?

  • giz

    blanda med lite vispad grädde..... tror det blir brunt ganska fort iaf....

  • flowergirl

    blandar det också med (söt) vispgrädde

  • Pooh

    blir det inte brun med vaniljkräm eller brukar ni bre på det precis innan??
    Det är ju lätt fixat att blanda isåfall

  • Alsephine

    Kläm i ett par droppar citronjuice - det gör att bananmoset inte blir brunt!

  • mon

    Citron gör susen, det fick jag lära mig då jag Pryade på resturang!

  • Pooh

    tusen tack för snabba svar!!
    Ni är verkligen en klippa här inne!!

  • Pooh

    jag väntade med bananmoset till idag o droppade då i citron, men det var ändå brunt när vi åt tårtan ett par timmar senare....
    Hur mkt skulle behövts egentligen? (Att veta till en annan gång menar jag)

  • Alsephine

    Svårt fall... hmm... kanske en tsk per banan? Jag har hällt och klämt på en höft må jag erkänna men med lyckat resultat. Hoppas det lyckas bättre nästa gång. Kramkram.

  • uniMog

    jag har aldrig blandat ut det med något och det har aldrig blivit brunt?

  • uniMog

    jag funderar vidare lite och kom på att jag iof har i lite vatten i de mosade bananerna.

  • Kalina

    Vi hade det för ett tag sen....blev gott men vi mosade för mycket så det blev för rinnigt och vällde ut på sidorna. *Skratt*

Svar på tråden att ha bananer i en tårta... (lite bråttom)