• Dollars matte

    julfest med jobbet, tips efterlyses!

    Vi ska ha julfest med jobbet och jag blev "tvångsrekryterad" till festkommittén.
    Julfesterna här har alltid följt ett visst mönster. Vi har hållit till i kontorslokalerna "med omnejd" (tex vissa lekar nere i garaget o dy) och en kväll brukar se ut så här:
    1. Välkomstglögg i receptionen
    2. Lekar
    3. Julbord i konferensrummet
    4. Kaffe & avec i fikarummet, mingel, (mer spritdrickande), ev mer lekar/tävlingar, ev dans...

    Visst, vi brukar ha jättetrevligt, men det har blivit mer och mer avslaget de senaste åren, kanske för att den festen vi hade sist jag satt i kommittén blev kanonbra och är svårslagen Det talas om den än och den var för 5 år sen...! Det har i alla fall uttryckts önskemål om ett annat, nytt upplägg, kanske annan plats och/eller andra aktiviteter och nu samlar vi idéer för fullt.
    Någon form av aktivitet tycker vi nog att det behövs, annars blir det bara ett stort fylleslag om man bara ska sitta och dricka tillsammans en hel kväll. Att gå ut på puben och äta julbord funkar väl, men det blir ju inte samma interna stämning när man hamnar på lokal där det finns andra och så splittras alla åt var sitt håll till slut. Det blir inte samma sammanhållning helt enkelt.

    Har ni några tips? Staden det gäller är Örebro, om det har någon betydelse... Vi blir förmodligen ca 30-40 pers, kostnaden är inte relevant i det här skedet utan alla förslag är välkomna!

  • Svar på tråden julfest med jobbet, tips efterlyses!
  • Flygfotogen

    Egentligen kan det bli aningen tjatigt med julbord gång på gång. I många affärsrörelser blir det ju uppemot 10 julbord man får äta per säsong. Kanske ni istället kunde skaffa en cateringfirma som lagar en riktigt fin trerättersmiddag?

    Pynta lite schysst kan man göra ändå, även om det inte blir julbord. Drinkar brukar folk vilja ha och man kan ju ha lite jultema på dem. Äggtoddy och glögg, röda drinkar. Smålarviga lekar som "sätt knorr på grisen", "blindbock", ringdans runt gran och så vidare brukar också fungera.

    Kanske kan ni ha en jultomte som delar ut gåvor? Eller "secret santa" där alla får ett namn och köper åt den personen.

  • Lussan5

    Vi hade ett skitkul upplägg förra året!


    Alla uppmanades att köpa en julklapp för ca: 30 kronor och lägga i tomtens säck (alla skulle lämna in paketen en vecka innan festen).
    Sedan märktes paketen upp, så man visste VEM som köpt paketen: "God Jul önskar EVA"
    Vi hade hyrt in en tomte som kom och delade ut paketen. Namnen på alla hade vi skrivit på en lååååång rulle papper precis som tomtar skall ha
    Sedan hade vi musiktävlingar mm.
    Bordsplaceringen var speciell. 
    Alla hade i uppdrag under kvällen att lista ut VARFÖR just de satt tillsammans vid sitt bord. De hade nåt gemensamt. Vid ett av borden satt 7 tjejer, vid något bord 3 killar och 3 tjejer osv...
    Svaret var att vi hade 12 bord - och alla som fyllde år i januari satt vid ett bord osv.
    Skitsvårt att klura ut
  • Lussan5

    Glömde att tillägga att julklapparna innehöll allt ifrån 3pack Ballerinakex, en limspruta, kondomer, chokladaskar, sopsäckar, ett multipack med tandpetare... mm

  • villa

    Charterresa

    När gästerna kommer får de checka in (dvs lämna julklapp och få ett boardingkort). Sedan blir det mingel i loungen med inspelade bakgrundsljud dvs " This is the final call for all passangers travelling with fligt 34ZY6 to Copenhagen" o dyl. Till slut callas "rätt" flyg upp och det är dags at ta plats i planet dvs stolar uppställda två och med en gång i mitten ( helst i en korridor för att få den rätta trånga känslan). Flygturen börjar med säkerhetsgenomgån därefter talar kaptenen och sedan serveras förfriskningar ( vi hade sangria och minipåsar) med jordnötter. Innan planet landar får alla passagerare reda på vilket hotell de ska bo på. Hotell = bord. Till middag serveras något semesteraktigt tex paella eller helstekt gris = grisfest. Borden dekoreras med sand, snäckor etc. Kvällen kan sedan fortsätta med paraplydrinkar limbo och annat charteraktigt. Tänk Sällskapsresan med LAsse Åberg!

    Festkommittén är klädd i lämplig klädsel. Först flygvärdinne/pilotstuket och seden reseledarstuket med grälla skjortor.

    Jag var med och gjorde en sådan här fest som julfest på mitt jobb 2002 och det talas fortfarande om den.

  • sommartorpet

    Om ni är inne på lekar så varför inte ordna med en skattjakt. Låt varje bord bli ett lag så att man är iallafall 5-6 stycken per lag. Välkomstdrink dricks medan ni förklarar reglerna och lämnar en poänglista. Grupperna kan sedan sitta och klura på sina uppdrag medan man dricker upp och sedan ge sig "ut på stan" eller var ni nu väljer att sätta gränserna.
    Öppna upp baren så att man hela tiden kan återvända till basen och inhämta poäng eller bara fundera vidare. Avblås vid en tidpunkt och ät mat och presentera vinnaren till efterrätten, gärna med någon rktig vinst till vinnande lag.
    Hur rolig man vill göra skattjakten beror på den som skriver vad som ska hittas, men några utprovade förslag kan jag lämna från tidigare arrangerade jakter:
    Man över 30 med glasögon - 20 poäng
    Turist - 50 poäng
    Hästsko - 25 poäng
    Reklampenna - 5 poäng
    Platåskor - 15 poäng
    Johansson - 30 poäng
    osv osv

  • Dollars matte

    hehe... Charterresa vore ju intressant, eller något slags temafest överhuvudtaget! Det kommer definitivt stå högt upp på förslagslistan!

    mera mera!

  • Dollars matte

    Vi ska ha ett första planeringsmöte i början av nästa vecka, så ös på med mera tips nu!!

Svar på tråden julfest med jobbet, tips efterlyses!