• Ladyn

    "Egen" Våffelsmet?!?

    Jag blev så otroligt sugen på våfflor o brukar jämt köpa färdigt "våffelpulver" o bara blanda med vatten. Men nu är det så att sonen är mjölkallergiker o då går det ju inte med detta pulver, så hur gör man en egen våffelsmet som blir god?

  • Svar på tråden "Egen" Våffelsmet?!?
  • AnnaK

    Grundrecept Våffelsmet
    Buffé nr 3 2003, sid 15

    Ingredienser
    Portioner: 4

    125 g smör eller margarin
    2 dl mjölk
    4 dl vetemjöl
    2 ägg
    1 msk bakpulver
    2 dl iskallt vatten

    Gör så här
    1. Smält matfettet och låt det svalna.
    2. Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör i matfett och vatten.
    3. Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första laggen. Grädda våfflorna vackert guld-gula.
    Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.

    FÖR ALLA? Innehåller gluten, mjölk och ägg. Ändra till mjölkfritt: använd mjölkfritt margarin och Solhavre i stället för de vanliga mjölkprodukterna.

  • Mammatill2små

    Vi har en mjölkallergisk tjej och sen dess har vi använt det här receptet och det är KANON!

    Våfflor 9 st

    6 dl kallt vatten
    5 dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver
    250 g mjölkfritt margarin smält
    (vi kör med flytande margarin, då är det ännu enklare)

    Vispa samman vatten, mjöl och bakpulver till en slät smet, tiilsätt sen margarinet. Låt svälla ca 15 min innan våfflorna gräddas.
    Lycka till!!!!

  • Mammatill2små

    Glömde en sak... Lite salt och lite socker i smeten gör det ännu godare...

  • Ladyn

    Åh tack så mycket, nu fick jag ju beslutsångest vilket jag ska prova Men det blir nog Mammatill2små`s recept, det är ju beprövat av dig

Svar på tråden "Egen" Våffelsmet?!?