• Melami

    Vanlig jäst till söt deg?

    Hej!

    När jag var och handlade idag fick jag två vanliga jäst gratis eftersom bäst före datumet hade passerat. Expiditen sa att sålänge jästen inte var torr gick den bra att använda, men de kunde inte sälja den givetvis.

    Tänkte baka lite kanelbullar, men undrar om jag kan använda jästen eftersom det är den blåa? Alltå inte den till söta degar.

  • Svar på tråden Vanlig jäst till söt deg?
  • Dino78

    Det går, jag har gjort det och märkte ingen större skillnad faktiskt.


    DIF i själ och hjärta
  • Pulvertwist

    Du kommer inte märka ngn skillnad...jag lovar!

  • Melami

    Oki, tack! Det e väl tvärtom det inte är så bra va? Alltsp om man har en deg utan socker och jästen till söta degar.

  • abedissa

    som sagt det var det enda man hade förr. jag bakar även mycket med torrjäst som för mig passar bra för det är längre hållbarhet och då vet jag att den inte är för gammal. Förresten lite torr vanlig jäst är ingen fara. Ta bara bort det som är torrt

  • abedissa

    jäst är jäst och jag har även använt röd jäst till osötade degar men vill man vara säker så rör ut jäasten i lite honung så den får lite näring

  • abedissa

    den lilla honungen "äts upp" av jästen så det gör inget för brödet i sig

Svar på tråden Vanlig jäst till söt deg?