• Black Lady

    Klimp i köttsoppa

    Gubbens födelsedag närmar sig och han vill ha köttsoppa till middag.
    Soppan i sig är ingen fara för det har jag gjort förut men det var den där klimpen i.
    Ikokboken ska man koka  den sep. innan.

    Är det nån som har ett bättre sätt?

  • Svar på tråden Klimp i köttsoppa
  • SiLiOs

    Klimp?
    Nått sånt har aldrig vi haft när vi gjort köttsoppa..


    ♥ VI SKA BLI FÖRÄLDRAR ♥
  • pepsimax

    Jag "kluttar"ner klimp-smeten i soppan bara.Flyter upp när de ä klara.

  • Sarah81

    Det finns olika varianter på klimp, jag kör med den lätta mjöl salt och vatten, duttar ner i köttsoppepannan och som pepsimax skrev så är de klara då de flyter upp.. Skit enkelt

  • Black Lady

    Har testat det en gång men då flöt det bara ut och hela soppan blev grynig.
    Vad kan jag tänkas gjort för fel?

  • pepsimax

    Smeten kanske var för lös??

  • Tösen76

    Jag brukar göra klimpsmeten på ett ägg, blandar med mjöl och späder med mjölk för att undvika klumpar. Rör ner mer mjöl till lagom tjocklek. Har alltid ett ägg , men mer mjöl och mjölk= mer klimp. Klickar ner smeten direkt i soppan och dom flyter upp när dom är klara. Jättegott!

    //Tösen

  • Black Lady

    Tack tösen76, ska genast testa!


    Frågar man inget så får man inget veta
Svar på tråden Klimp i köttsoppa