julgodis!
nån som vet va man kan göra för julgodis
de ja ska göra är
ischoklad, knäck, kola, polkagrisar...har sån dålig fantasi...
nån som vet va man kan göra för julgodis
de ja ska göra är
ischoklad, knäck, kola, polkagrisar...har sån dålig fantasi...
Här är en sida med lite smarriga recept:
home.swipnet.se/j-o-s/julbak.htm
Tina Nordströms Wienernougat är förträffligt god:
hem.passagen.se/tinanordstrom/julgodis.html
Dom kolafyllda chokladformarna här är också smaskens:
www.guldkorn.com/guldkorn/tema_jul/julgodis.asp
Också Baileystryffeln:
www.vegomums.com/tema.php
MUMS!!!!
mums
Tina Nordströms citronkola är både hälsovådlig och alldeles för god-jag får inte laga den fler gånger för min sambo!!
Bimsan:
Recept tack. Det lät så farligt att jag måste göra det.
svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp&a=112137
Varför har jag alla dessa gobitar på länkar?? Är jag en gottegris kanske
!
Usch, vit choklad. Jag hatar vit choklad. Får hitta något annat då.
Tack ialla fall.
ingen som har något recept på vaniljpraliner?
Har inte testat det själv.. än. Men tänkte jag kunde dela med mig ialla fall.
Chokladtryffel ca 20st
100 gr mörk blockchoklad
1 msk vispgrädde
1 äggula
1 msk rom
Garnering:
Kakaopulver
Gör så här:
1. Blockshokladen smältes över ett varmt vattenbad. Rör därefter ner äggula, grädde och rom. Låt sedan smeten svalna tills det går att rulla kulor av den.
2. Rulla små kulor och doppa dem i kakao.
Förvaras kallt.
Här finns en hel del smarriga recept:
www.chokladsajten.com/
Denna är väldigt, väldigt god!
Maraboufudge
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
50 g smör
2 msk honung
100 g Marabou choklad
smörpapper
1. Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt koka tills temp är 120 grader. Rör i smör och honung. Koka ytterligare 2 minuter.
2. Finhacka chokladen. Ta kastrullen från värmen och rör i chokladen. Rör om tills den smält.
3. Klä en halv långpanna med smörpapper (jag tyckte det var krångligt så jag använde en vanlig rektangulär ugnsform i glas istället). Häll ut smeten i den och låt svalna. Skär i bitar när den svalnat.
(Du kan använda antingen mörk eller ljus sirap resp. choklad, allt efter tycke och smak. Ett tips är att ta 50 g ljus och 50 g mörk choklad, det blir godast!)
Gott Gott=)!!!!!!!