• Lene

    Chevré?

    Hej! Vågar man äta Chevré ost om man har det i en lasagnesås? Den värms alltså upp till kokpunkten.

    Hade laddat för lasagne med chevré och spenat men blev plötsligt osäker.

  • Svar på tråden Chevré?
  • LAA

    Jajamensan, har chèvren puttrat en stund är alla eventuella baskelusker döda.

  • France

    Den kan ju vara pastöriserad, titta pâ förpackningen!

  • Missnööjd

    Man kan äta all ost om den är så pass uppvärmd så att den "bubblar". Bra för alla oss ostälskare

  • Linusida

    Måste man verkliga hetta upp chèvreost om den är pastöriserad är det väl inga problem? Jag har ätit "ljummen" chèvre flera gånger... oops...

  • Kimmi
    Skulle inte tippa på att den är pastoriserad men har den gått i ugnen så har bakterierna dött utGlad
  • Lola Jämtland

    All ost är tillåten om den upphettats till bubblande het. Står på slv.se


    //Livet går inte i repris
  • Lene

    Tack! Läste precis det tidigare inlägget och ädelost på pizza och där fanns ju svaret.

  • France

    Jag bor i ostarnas förlovade land och 90% av ostarna i min kyl är pastöriserade ( chevre, camenbert och blâmöggel) det är samma ostar som gâr pâ export. Det stâr alltid pâ om dom är pastöriserade elr inte.

Svar på tråden Chevré?