Rotsakswok med korv
Ingredienser
Till 4 port behövs:
400 g mager falukorv, svensk
200 g rödkål eller vitkål, svensk
2 morötter, svenska
1 palsternacka, svensk
1/2 purjolök, svensk
2 vinteräpplen, svenska
1 msk rapsolja, gärna KRAV-märkt
2 msk soja
1 msk honung, svensk
1 tsk örtsalt
1/2- 3/4 tsk chilipeppar
Tillagning
1. Skär korven i stavar. Strimla kålen. Skala och skölj rotfrukterna och purjolöken och skär i tunna strimlor. Kärna ur och strimla äpplena.
2. Hetta upp en wokpanna. Lägg i vitkål och rotfrukter och fräs ca 4-5 min i oljan.
3. Tillsätt lök, äpple och korv. Fräs ytterligare 2-3 min.
4. Tillsätt soja, honung och kryddor och låt allt puttra i 2-3 min. Smaka av.