KESOKAKA?
Hej när jag hämtade på dagis i veckan fick barnen kesokaka till efterrätt. Det var tydligen keso, kanel och nåt mer, såg ut ungefär som ostkaka. Barnen tyckte det var jättegott.
Så nu undrar jag om någon har ett recept på detta?
Hej när jag hämtade på dagis i veckan fick barnen kesokaka till efterrätt. Det var tydligen keso, kanel och nåt mer, såg ut ungefär som ostkaka. Barnen tyckte det var jättegott.
Så nu undrar jag om någon har ett recept på detta?
Kesokaka
4-6 portioner
Ugnstemperatur 175º
Ingredienser
250 g keso
½ dl sötmandel
2 ägg
2 msk socker
1½ msk vetemjöl
2 dl mjölk
Tillagning
Sätt på ugnen. Grovhacka mandeln, vispa ägg och socker. Blanda i mjöl, mjölk, Keso och mandel. Häll smeten i en smord vid ugnssäker form eller på ett ugnssäkert fat. Grädda i mitten av ugnen ca 45 min.
Servera den ljum med bär eller sylt.
Hittade receptet på coops hemsida!
ok tack, men visst kan man väl byta ut mandeln och tillsätta kanel ist?
Måste provas iaf
Tja, jag har aldrig provat (har aldrig ätit kesokaka heller för den delen... ), men det går säkert bra!
Skriv gärna och berätta hur kakan blev, det låter faktiskt gott!
Kesokaka
3 ägg
2 dl mjölk
2½ dl kelda laga lätt
½ dl dinkel ljust(sikt)
3 msk fructos
500 gr keso
1½ dl mandel, hackad
2 bittermandel, hackad
lite kanel och kardemumma
Blanda alla ingredienser i en form med löstagbar kant.
Grädda i 150 grader ca 1½ tim
Servera med sockerfri sylt
Detta är enmycket god kaka som är mycket lämplig som mellanmål, mycket proteiner.
KESOKAKA MED SAFFRAN OCH JORDGUBBSSÅS
(8 portioner)
Ingredienser:
Kesokaka:
1 pkt saffran
2 msk socker
4 ägg
500 gram keso naturell
4 msk skalade, rostade och hackade mandlar
Till formen:
1 tsk flytande margarin
1 msk ströbröd
1 tsk strösocker
Jordgubbssås:
1-2 paket frysta osockrade jordgubbar eller hallon
1 tsk strösocker
vatten
Gör så här:
Kesokakan:
* Blanda saffran och socker. Stöt gärna det hela i en mortel så att saffranet pulveriseras så mycket som möjligt.
* Tillsätt äggen och vispa lätt
* Blanda ner keso och mandel.
* Smörj en ugnsform. Blanda socker och ströbröd. Strö i formen.
* Slå i kesomassan och grädda i 20-30 minuter i 200-225 grader i ugnen. Kakan skall stelna och ytan få lite färg.
Såsen:
* Tina och mosa eller mixa bären med sockret. Sila om du vill ha en helt slät sås.
* Späd med lite vatten till önskad konsistens
INGREDIENSER
10st äggvitor
1 stor burk keso
1 rivet äpple
kanel
kardemumma
sötningsmedel
Vispa ihop äggvitorna till hårt skum. Blanda ner keson, lite kanel, kardemumma, sötningsmedel och rivet äpple. Rör ihop och grädda i botten av ugnen på ca 200 grader ca 20 minuter.
AnnaK!
Du som verkar ha så mycket recept, kan du inte ta o skicka några bakrecept på kakor.
vad för slags kakor vill du ha recept på?
småkakor
mjuka kakor
kakor i långpanna
mm mm