pastasås recept
någon som har något smarrigt pastasås recept med kräftstjärtar el räkor?
någon som har något smarrigt pastasås recept med kräftstjärtar el räkor?
Sånt recept vill jag också ha!!!!
Pastasås med räkor
Ingredienser 2 portioner:
ca 100 g skalade räkor, frysta eller i lag
1 medelstor gul lök
1 msk smör eller margarin
2 msk hackad dill
1 dl lätt-creme fraiche
1/2 dl riven ost med smak
1 tsk hummerfond
pepparmix
Att servera till:
pasta
kokt broccoli
bröd
Så här gör du:
Låt räkorna tina eller låt lagen rinna av väl.
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i matfettet i en kastrull. Tillsätt dill.
Blanda ner creme fraiche, riven ost och smaksätt med hummerfond och pepparmix.
Lägg i räkorna och låt dem bli varma utan att koka.
Servera direkt med nykokt pasta, kokt broccoli och bröd.
Pasta med kräftstjärtar i hummersås
1 burk lättcreme fraiche
1 msk hummerfond
1 burk kräftstjärtar
dill
vitlökspeppar
salt
peppar
Värm creme fraichen, hummerfond och vitlökspeppar i en kastrull.
Tillsätt kräftstjärtarna och dillen som bara ska bli varma och krydda med mer salt och peppar om det behövs. Ät med färsk pasta.
Räcker väl ungefär till 2 pers.
Pastasås med räkor
1 Portion
1/2 dl Purjolök; finstrimlad
1/2 dl Röd paprika; hackad
1 ts Flytande margarin;eller olja
2 Krm curry
1 dl Krossade tomater
2 tb Lätt creme fraiche
120 g Räkor; skalade
Bryn purjon och paprikan i margarinet. Rör ner curry och tomatkross. Blanda ner creme fraiche (jag hade använt kesella, min anm.) och räkor. Värm utan att koka. Servera med 1 1/2-3 dl pasta per portion, och en rejäl grönsallad.
Pastasås med kräftstjärtar
Ingredienser (3 portioner)
1 burk kräftstjärtar i lag
1 burk konserverade plommontomater
1 dl svarta oliver
1 näve ruccola
2 dl lättcreme fraiche
salt och peppar
eventuellt lite vitt vin
Instruktioner
Börja med att hälla bort lagen från kräftstjärtarna.
Häll bort vätskan från plommontomaterna, och halvera dem.
Grovhacka ruccolasalladen.
Koka ihop tomater, creme fraiche, (vin) och oliver i en kastrull några minuter. Rör då och då.
Salta och peppra.
Lägg i ruccolan och kräftstjärtarna och låt det bli varmt.
Pastasås på avocado och räkor
Ingredienser
400 g stora skalade räkor
2 avocado
2 tomater
1 gullök
1 vitlöksklyfta
1 lime
250 ml matlagningsgrädde
Salt, olja och tabasco
Tillagning
Hacka båda lök sorterna och bryn dem i med olja i t.ex. en wokpanna. Smaksätt med tabasco. Tärna avocado och tomaterna, kläm limesaft över advocadon för att den inte ska bli brun. Rör ner advocado, tomater och matlagningsgrädde med löken. Låt det stå på värme ett tag och strax innan servering tillsätter du räkorna
Hawaii pastasås med räkor
4 port
Ingredienser
Klar på 15 minuter
300 g skalade räkor
1/2 skivad purjolök
1 msk flytande margarin
1 påse KNORR Mix Hawaii
2 dl kokosmjölk
1 dl vatten
100 g konserverad ananas i bitar
1 burk skivade vattenkastanjer (227 g)
Gör så här:
Fräs purjolöken i margarin i en gryta. Tillsätt KNORR Mix, mjölk
och vatten och låt det koka upp under omrörning. Låt grytan
koka ca 3 minuter. Blanda ner ananas, vattenkanstanjer och
räkor och hetta upp grytan. Servera med pasta eller nudlar.
oj va mycke goda recept
tack snälla
Pasta med kräftor
4 personer
250 g kräftstjärtar (i burk eller hemskalade)
Pasta
salt
svartpeppar
hackad dill
Koka 300-400 gram pasta enligt anvisningarna. Värm en sås på krossade tomater och creme fraiche, en burk av varje, och krydda med salt, svartpeppar och hackad färsk dill. Rör ned kräftstjärtarna mot slutet. Grönsallad är ett utmärkt tillbehör.
Het pastasås med räkor och mandel
1 dl sweet chilisås
1,5 dl chilisås
400 gram skalade räkor
4 msk finhackad färsk koriander
1 dl skållad mandel
280 gram pasta, ev glutenfri
200 gram sockerärter
Tillagning:
Blanda sweet chilisås och chilisås i en kastrull. Låt såsen bli varm. Tillsätt räkor, koriander och grovt hackad sötmandel. Servera med kokt pasta och värmda sockerärter.
Pastasås med kräftstjärtar och salami
2 st klyftor vitlök
0,5 st chilifrukt, finhackad
1 tsk anis
1 msk olivolja
2 dl krossade tomater
2 msk lättcrème fraiche
1 st burk kräftstjärtar i lag
50 gram italiensk salami i strimlor
280 gram pasta, ev glutenfri
10 st färsk basilika
SALLAD:
200 gram cocktailtomater
1 st paprika i strimlor
100 gram isbergssallad eller liknande
Tillagning:
Fräs pressad vitlök, chili och anis i en kastrull. Tillsätt krossade tomater och creme fraiche. Låt såsen koka i någon minut. tillsätt avrunna kräftstjärtar och salami. Låt alltsammans bli varmt. Strö på basilikablad. Servera med kokt pasta och sallad.
Pastasås med räkor och fetaost
1 purjolök
1 stor (dubbel) burk creme fraiche
1 pkt fetaost
1 kruka basilika eller koriander
1 påse skalade räkor (eller kräftstjärtar)
vitlök, salt, peppar, chilipeppar.
Hacka purjolöken och fräs den i lite olja. Krossa lite vitlök och fräs med någon minut. Rör ner creme fraiche och värm upp och smula ner ett normalstort paket fetaost. Låt allt koka tills osten smält och blanda därefter ner räkorna. Värm snabbt upp men låt inte koka igen för att räkorna inte skall bli sega.
Blanda med nykokt pasta - jag skulle tagit fjärilspasta´och rör ner hackad färsk koriander eller basilika. Servera genast! Mums