• Angie85

    Kassler i ugnen..någon med recept?

    Någon som har recept på kassler i ugnen? har för mig man ska ha ris,annanas,ost och curry?

  • Svar på tråden Kassler i ugnen..någon med recept?
  • CherstinBovington
    Kasslerlåda. 200grader, 10-15 min.

    INGREDIENSER
    -
    500g kassler
    - 1 burk ananas skivor
    - 2 dl matlagningsgrädde
    - lite curry
    - ost till gratinering
    - ris

    Skär kassler i skivor, lägg varannan kassler och varannan ananas i en ugnsform. Blanda grädde med lite curry, häll över den i formen. Strö ost över. Gratinera i ugnen tills osten fått en fin färg och grädden kokat upp. Serveras med ris och fräscha grönsaker.
    I'm not discriminating, I hate everybody.
  • f i a

    En bit kassler
    ananasskivor
    matlagningsgrädde/créme fraiche
    i liten burk salsasås
    ost

    Skär kasslern i skivor, varva med ananas i en form. Blanda matlagningsgrädde och salsasås med lite ananasspad och häll över. Strö riven ost över. In i ugnen, ca 200 grader till allt fått färg, ca 30 min.

    Busenkelt!

  • MELIM

    Kassler med chilitäcke:

    Kassler i skivor 8-10 st
    3 dl Vispgrädde
    1/2 dl Chilisås (eller mer om man vill)
    + champinjoner/zuccini/paprika i skivor (om man vill)

    Bryn kasslerskivorna i panna. Lägg i ugnssäker form.
    Vispa grädden häll i chilisåsen.
    Skiva grönsakerna och lägg runt kasslern formen. Häll chiligrädden ovanpå o gratinera i 225 gader 20 min.
    Servera ris o vitt bröd till

  • BlygTjej
    CherstinBovington: Det lät gott, men blir det bra om man hoppar över ananasen? Och 2 dl matlagningsgrädde låter lite till 500 g kassler?

    Skulle man kunna lägga kokt ris i botten och göra allt till en gratäng? Vad tror ni?
    BF ---> 88 dagar kvar!
  • CherstinBovington
    BlygTjej skrev 2006-10-20 11:00:35 följande:
    CherstinBovington: Det lät gott, men blir det bra om man hoppar över ananasen? Och 2 dl matlagningsgrädde låter lite till 500 g kassler? Skulle man kunna lägga kokt ris i botten och göra allt till en gratäng? Vad tror ni? BF ---> 88 dagar kvar!
    joda, du kan hoppa över ananasen. grädden är ju inte till för att göra en "soppa" utan bara som kryddning, som chilisås ungeför.. lite chili, lite grädde. men visst kan du göra så!
    I'm not discriminating, I hate everybody.
  • BlygTjej

    Så.. Om man kokar ris, lägger det i botten av en form. Lägger på ett lager kasslerskivor och häller över matlagningsgrädde + gratinerar med ost. SÄtter in i ugn i 15-20 minuter? Eller ska man lägga till någon mer ingrediens?


    BF ---> 88 dagar kvar!
  • BlygTjej

    Tänkte bara att det blir ju en himla massa matlagningsgrädde om hela gratängen ska bli någorlunda såsig


    BF ---> 88 dagar kvar!
  • BlygTjej

    Är så rädd att det ska bli smaklöst bara.. Ska man ha några kryddor i?


    BF ---> 88 dagar kvar!
  • Theorese

    Om du vill göra som en gratäng med ris i botten kan du använda creme fraiche (valfri fetthalt) och blanda med något av följande:
    *fransk senap
    *mango chutney
    *mixade soltorkade tomater + vitlök

    Lägg riset i botten kasslerskivorna ovanpå och sedan brer du över blandningen. Om du vill kan du toppa med lite riven ost innan du gratinerar i ugnen. På detta vis blir det såsigt utan att riset drar till sig all sås i förtid.

    Går säkert utmärkt att använda ovanstående smaksättningar i grädde också, kanske tom blanda grädde och creme fraiche för en lagom rinnig konsistens.

  • BlygTjej

    Jag provar blanda lite grädde och creme fraiche och gratinera med ost. Serverar vi en sallad till så blir det nog bra


    BF ---> 88 dagar kvar!
Svar på tråden Kassler i ugnen..någon med recept?