SNABBT! Morotskaka med kesella bla
Måste snabbt ha ett recept på god morotskaka med Kanel, rivet citronskal, kesella, och philadelfia.
TACK!!!
Måste snabbt ha ett recept på god morotskaka med Kanel, rivet citronskal, kesella, och philadelfia.
TACK!!!
va?
Ingen som har recept....ok
Morotskaka
Ingredienser
10 bitar
100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
2-3 morötter, ca 300 g
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
Kräm:
25 g smör
250 g Kesella
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att smälta smöret till krämen och låt det svalna. Rör ner Kesella, florsocker och vaniljsocker. Ställ krämen i kylen. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Skala och riv morötterna fint. Rör ner dem i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Bred krämen över kakan. Låt den stelna i kylen
Tastelines morotskaka
8 pers
2.5 dl vetemjöl
2.5 dl grahamsmjöl
3.5 dl socker
6 dl rivna morötter
5 ägg
0.5 tsk malen kryddnejlika
2 tsk kanel
2 tsk bakpulver
saft och skal från en halv citron
2 dl kesella mager 1% fett
Glasyr:
150 g philadelphia light
1.5 dl florsocker
Rivet skal från en citron
1 tsk citronsaft
Näringsinnehåll per portion
Kalorier 402
Protein 11,5 g
Fett 7,5 g
Kolhydrater 70 g
Fibrer 2,4 g
C-vitamin 4,4 mg
Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 grader. Blanda vete och grahamsmjöl med strösocker, bakpulver, kanel och malen kryddnejlika.
2. Riv citronskal och morötter. Pressa en 1/2 citron.
3. Vispa upp äggen och rör ner rivet citronskal, citronsaft, morötter samt kesella.
4. Rör sedan i blandningen med de torra ingredienserna.
5. Häll smeten i en smord och bröad 2 liters form och grädda ca 1 timme i nedre delen av ugnen. Prova med en sticka, då stickan är torr är kakan klar.
6. Mosa osten tillsammans med rivet citronskal, florsocker samt en tsk citronsaft. Bred på den avsvalnade kakan.
100 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
2-3 morötter, ca 300 g
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
Kräm:
25 g smör
250 g Kesella
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret till krämen och låt det svalna. Rör ner Kesella, florsocker och vaniljsocker. Ställ krämen i kylen. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Skala och riv morötterna fint. Rör ner dem i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Bred krämen över kakan. Låt den stelna i kylen.
Morotskaka (12 port)
4 ägg
2 dl strösocker
3 msk olja
1 dl kesella
3 dl finrivna morötter
2½ dl vetemjöl
1 dl finsmulade havregryn, ev lite vetegroddar
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk malda nejlikor
1 tsk vaniljsocker el 1 msk citronsaft
margarin och ströbröd till formen
1 dl kesella vanilj till garneringen
Sätt ugnen på 200º
Smörj och bröa en hög form med löstagbar kant
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned olja, kesella och de rivna morötterna och ev citronsaft. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, nejlikor och ev vaniljsocker separat och rör sedan ner blandningen i smeten. Häll smeten i formen. Låt kakan grädda 40 min i nedre delen av ugnen.
Bred på kesella vanilj när kakan svalnat och strö lite kanel ovanpå.
LYXIG MOROTSKAKA 15 bitar
Kakan
180 ml vegetabilisk olja
2,5 dl Canderel strö
3 stora ägg
150 g siktat vitt mjöl
1 1⁄4 tsk bakpulver
1 1⁄4 tsk birkabonat
1 tsk salt
1 tsk kanel
1⁄4 tsk riven muskot
225 g rivna morötter
100 g russin (kan uteslutas)
Glasyr:
200 g lätt mjukost som t.ex. Philadelphia
30 g mjukt smör
1,5 tsk apelsinjuice
1,2 dl Canderel strö
Skal av en apelsin
Siktad kanel
Kakan Värm ugnen till 180 grader. Smörj och strö en form, ca 20 cm i diameter. Blanda oljan och Canderel strö och tillsätt de vispade äggen. Till-sätt mjöl, bakpulver, birkabonat, salt, kanel och muskot. Rör sedan i de rivna morötterna och rus-sinen. Häll över smeten i formen och sätt in i ugnen ca 50 minuter. Kakan är färdig när prov-stickan är torr. Tag sedan ut kakan och låt den svalna på ett galler. GlasyrenVispa det mjuka smöret, Canderel strö, apelsin-juice och apelsinskal. Rör i mjukosten tills allt är blandat. Vispa inte för mycket för då blir glasy-ren vattning. Bred glasyren över kakan när den kallnat med hjälp av en bred kniv doppad i hett vatten. Sikta slutligen lite kanel över kakan.